• Nieuws
 • Agenda
 • Regio nieuws
 • Regio agenda

 • Nieuws archief
 • Nieuws


  Wanneer u meer wilt weten over een van onderstaande onderwerpen, klikt u op de desbetreffende link.

  01 - 10 - 2021 - Wegwerkzaamheden

  De Heidenskipsterdyk tussen Hettinga en 'Julianabuurtsje' is afgesloten voor doorgaand verkeer. Er worden twee verkeersdrempels aangebracht en de weg is opnieuw geasfalteerd. De afsluiting duurt nog tot en met vrijdag 8 oktober.

    Lees verder

  20 - 09 - 2021 - Nederlandse fierljeptitel voor Marrit

  Marrit van der Wal is Nederlands Kampioen fierljeppen. Rutger Haanstra sprong een nieuw Fries juniorenrecord en werd daarmee tweede in zijn klasse. Inger Haanstra werd derde bij de meisjes.

    Lees verder

  15 - 09 - 2021 - Ecologisch slootschonen

  De aandacht voor biodiversiteit neemt toe. Veel boeren en loonwerkers zoeken naar mogelijkheden om daar invulling aan te geven. Op 14 september was er een demo- en kennissessie ecologisch slootschonen in It Heidenskip.

    Lees verder

  08 - 09 - 2021 - Friese kampioenen fierljeppen

  Het Fries Kampioenschap Fierljeppen op zaterdag 4 september in Winsum is voor de fierljepvereniging van It Heidenskip zeer succesvol verlopen. Vier van de vijf kampioenen waren Heidenskipsters. De familie Haanstra was met twee kampioenen hofleverancier.

    Lees verder

  02 - 08 - 2021 - Heidenskipster winnaars op 32e NFM

  De 32e NFM op zaterdag 31 juli leverde maar liefst 2 Heidenskipster winnaars op. Marrit van der Wal won goud bij de dames en Nard Brandsma was de winnaar bij de senioren. Voor beide was het hun eerst NFM-titel.

    Lees verder

  29 - 07 - 2021 - Jeugd opent het NFM 2021

  Na een jaar noodgedwongen pauze is er dit jaar weer een (coronaproof) NFM op 31 juli. De jeugd streed op donderdag 29 juli al om de prijzen.

    Lees verder

  08 - 07 - 2021 - Bloemenweelde in It Heidenskip

  Op meerdere landerijen zien we langs de slootkanten aan de 'dyken' kleurige stroken met akkerbloemen. En ook mooie tuinen vol bloemen en bloembakken op verschillende locaties geven het buurtschap it Heidenskip/Brânburren een fleurig aanzien.

    Lees verder

  02 - 07 - 2021 - Fierljeppers zijn weer los

  De fierljeppers zijn weer los. Woensdag 30 juni was de (verlate) start van de competitie in It Heidenskip. Marrit v.d. Wal en Rutger Haanstra gaven gelijk hun visitekaartje af. Donderdag volgden de 2e klassers.

    Lees verder

  16 - 05 - 2021 - Biodiversiteit op het erf

  Op zaterdag 8 mei kwam Nico Minnema van Blomslach langs in it Heidenskip. Op 2 locaties deed hij coronaproof inspirerend zijn verhaal over biodiversiteit - bioferskaat in het Frysk. Maak verschil, ga op zoek naar een nieuwe balans met originele elementen.

    Lees verder

  02 - 04 - 2021 - Vernieuwing kade It Heidenskip

  De vernieuwing van de kade in It Heidenskip nadert zijn voltooiing. Het werk wordt uitgevoerd door De Boer & De Groot, Harlingen

    Lees verder

  18 - 03 - 2021 - CDA grootste partij in It Heidenskip

  Het CDA is de grootste partij in It Heidenskip. Bij de Tweede Kamerverkiezingen waren 66 van de 222 uitgebrachte stemmen voor deze partij. De plattelandspartij BBB was met 31 stemmen tweede en VVD met 30 stemmen derde.

    Lees verder

  12 - 02 - 2021 - Winterwille

  Koning Winter zorgt voor mooie plaatjes. Geniet mee!

    Lees verder

  18 - 01 - 2021 - Actie nestkastjes groot succes

  Geen woningnood bij vogelfamilies in It Heidenskip. Zaterdag 16 januari hebben vrijwilligers meer dan 125 nestkastjes verdeeld en opgehangen. Het was een gezamenlijke actie van de fierljepvereniging en de biodiversiteitsgroep.

    Lees verder

  03 - 01 - 2021 - Kerst-speurtocht

  In de kerstvakantie niet naar de film en geen spelletjes-middag of avond in het dorpshuis. Wat wel kon was rond de kerstdagen een speurtocht doen, jong en oud deden mee. Alle deelnemers kwamen op hun eigen tijd en iedereen hield zich aan de regels. Super!

    Lees verder

  29 - 12 - 2020 - Nieuwjaarsgroet

  Een gezond 2021 !

    Lees verder

  18 - 12 - 2020 - Dorpshuis gesloten

  Vanwege de aangescherpte coronaregels is dorpshuis It Swaeigat tot en met 19 januari gesloten. Daarna hopen we iedereen weer te kunnen begroeten.

    Lees verder

  07 - 12 - 2020 - Thuiswerkplek Sint in dorpshuis

  Het was even improviseren dit jaar, maar het kinderfeest was er niet minder om. Geen aankomst per boot deze keer, maar een bezoek aan de thuiswerkplek van de Sint. Die was in het dorpshuis, waar de kinderen van It Heidenskip een bezoek konden brengen.

    Lees verder

  06 - 11 - 2020 - Jeugdclub zoekt het perfecte plaatje

  Maak een mooie of grappige foto over de herfst of Haloween. Met die opdracht ging de jeugdclub aan de slag. Leden van de fotoclub Blitse Flits mochten de foto's beoordelen en kozen die van Klaske de Vries als grappigste en die van Elyn Buren als mooiste u

    Lees verder

  06 - 02 - 2016 - Geslaagde workshop 'Mentaal Sterk'

  Vrijdagavond heeft Berber van der Berg (sportpsycholoog) in It Swaeigat een interessante workshop gegeven voor een groep voornamelijk jonge Fierljeppers, en voor andere belangstellenden, zoals kaatsers, schrijvers, lopers, schaatsers en biljarters.

    Lees verder

  00 - 00 - 0000 -    Lees verder  • Bouwkundigburo Kampen
  • Buma
  • Ytsen Renema
  • Ida Hylkema
  • Yn.Ge.Wikkel
  • Gebr. Van der Wal
  • Wereldwinkel
  • roeloffopma.nl
  • Skerven
  • Houtkachelwarmte
  • Hielkje vd Wal
  • De Wolvetinte
  • Slapen in It Heidenskip  it-heidenskip.nl - Makke troch Roelof Fopma.nl