• Nieuws
 • Agenda
 • Regio nieuws
 • Regio agenda

 • Nieuws archief
 • Nieuws archief


  Wanneer u meer wilt weten over een van onderstaande onderwerpen, klikt u op de desbetreffende link.

  03 - 11 - 2022 - Opening kaasmakerij De Nylander

  Kaasmakerij De Nylander is nu gevestigd aan de Ursuladyk op het bedrijf van de familie Bokma. De officiële opening werd gedaan door Luke Bokma en zijn oerpake Siebe.

    Lees verder

  09 - 10 - 2022 - It Heidenskip in Duurzame Top 100

  It Heidenskip Fûgelgebiet staat dit jaar op nummer 46 van de Duurzame Top 100 van het dagblad Trouw.

    Lees verder

  23 - 08 - 2022 - Heidenskipster Frysk Kampioenen Fierljeppen

  Het Fries Kampioenschap fierljeppen in Winsum was dit jaar weer een 'boppeslach' voor de Heidenskipster ljeppers. Marrit van der Wal won met maar liefst 17.87 bij de dames en Oane Galama won met een PR van 21.43 bij de senioren.

    Lees verder

  05 - 08 - 2022 - Boekje over geschiedenis van de kerk

  'Brânburren 18' heet het boekje dat eind juli werd gepresenteerd in de Heidenskipster kerk. Het boekje gaat over de geschiedenis van de kerk. Auteur en initiatiefnemer is Pim Engelenburg.

    Lees verder

  12 - 06 - 2022 - Feestelijke opening vernieuwde schansen

  Burgemeester Jannewietske de Vries heeft zaterdag 11 juni de vernieuwde schansen officieel geopend. De hele dag werden onder ideale omstandigheden wedstrijden geljept; het regende persoonlijke records.

    Lees verder

  16 - 05 - 2022 - Onderhoudswerkzaamheden Heidenskipsterdyk van start

  Op maandag 16 mei zijn de onderhoudswerkzaamheden aan de Heidenskipsterdyk van start gegaan, en wel in de kern van het dorp tussen de toegangsborden bebouwde kom. Deze werkzaamheden zullen t/ vrijdag 27 mei plaatsvinden. Doorgang blijft mogelijk, wel kan

    Lees verder

  24 - 04 - 2022 - Rintocht en barbecue

  Alle activiteiten kunnen gelukkig weer worden opgestart en daar hoort ook de rintocht en barbecue van de feestcommissie bij. It Heidenskip liep uit voor een mooie route rond de Ursulapoel gevolgd door een gezellige 'nazit' bij Tjebbe en Marijke.

    Lees verder

  18 - 03 - 2022 - CDA blijft grootste partij in It Heidenskip

  Het CDA heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen de meeste stemmen in It Heidenskip gehaald. Tweede werd FNP en nieuwkomer Volkspartij Nederlands Belang werd derde.

    Lees verder

  23 - 02 - 2022 - Oerpolderloop gevecht tegen de elementen

  Terwijl de storm Eunice nog maar net was verdwenen en Franklin alweer in aantocht was, renden zo’n honderd stoere mannen en vrouwen door It Heidenskip.

    Lees verder

  18 - 12 - 2021 - Trekkerkaravaan brengt kerstgroet

  Een kleurrijk lint van verlichtte trekkers trok vrijdagavond 17 december door de zuidwesthoek. Het was één van de routes van de Alvestêde Trekkerljocht Tocht. Bij de Gebr. van der Wal werd even een pauze ingelast.

    Lees verder

  14 - 11 - 2021 - Himmelje doarpshûs

  Dorpshuis it Swaeigat is weer helemaal spik en span! Veel vrijwilligers hebben de afgelopen week de handen uit de mouwen gestoken om het dorpshuis binnen en buiten grondig schoon te maken. De zalen, de kasten, toestellen, kozijnen, plinten, dakgoten, alle

    Lees verder

  03 - 11 - 2021 - Fotowedstrijd Buurtsboade

  In de Buurtsboade van juni stond een oproep om een creatieve bijdrage te leveren in de vorm van een tekening, schilderij, foto, gedicht of iets anders wat te maken heeft met It Heidenskip. De mooiste bijdrage is gebruikt om een kaart van te laten maken.

    Lees verder

  01 - 10 - 2021 - Wegwerkzaamheden

  De Heidenskipsterdyk tussen Hettinga en 'Julianabuurtsje' is afgesloten voor doorgaand verkeer. Er worden twee verkeersdrempels aangebracht en de weg is opnieuw geasfalteerd. De afsluiting duurt nog tot en met vrijdag 8 oktober.

    Lees verder

  20 - 09 - 2021 - Nederlandse fierljeptitel voor Marrit

  Marrit van der Wal is Nederlands Kampioen fierljeppen. Rutger Haanstra sprong een nieuw Fries juniorenrecord en werd daarmee tweede in zijn klasse. Inger Haanstra werd derde bij de meisjes.

    Lees verder

  15 - 09 - 2021 - Ecologisch slootschonen

  De aandacht voor biodiversiteit neemt toe. Veel boeren en loonwerkers zoeken naar mogelijkheden om daar invulling aan te geven. Op 14 september was er een demo- en kennissessie ecologisch slootschonen in It Heidenskip.

    Lees verder

  08 - 09 - 2021 - Friese kampioenen fierljeppen

  Het Fries Kampioenschap Fierljeppen op zaterdag 4 september in Winsum is voor de fierljepvereniging van It Heidenskip zeer succesvol verlopen. Vier van de vijf kampioenen waren Heidenskipsters. De familie Haanstra was met twee kampioenen hofleverancier.

    Lees verder

  02 - 08 - 2021 - Heidenskipster winnaars op 32e NFM

  De 32e NFM op zaterdag 31 juli leverde maar liefst 2 Heidenskipster winnaars op. Marrit van der Wal won goud bij de dames en Nard Brandsma was de winnaar bij de senioren. Voor beide was het hun eerst NFM-titel.

    Lees verder

  08 - 07 - 2021 - Bloemenweelde in It Heidenskip

  Op meerdere landerijen zien we langs de slootkanten aan de 'dyken' kleurige stroken met akkerbloemen. En ook mooie tuinen vol bloemen en bloembakken op verschillende locaties geven het buurtschap it Heidenskip/Brânburren een fleurig aanzien.

    Lees verder

  02 - 07 - 2021 - Fierljeppers zijn weer los

  De fierljeppers zijn weer los. Woensdag 30 juni was de (verlate) start van de competitie in It Heidenskip. Marrit v.d. Wal en Rutger Haanstra gaven gelijk hun visitekaartje af. Donderdag volgden de 2e klassers.

    Lees verder

  16 - 05 - 2021 - Biodiversiteit op het erf

  Op zaterdag 8 mei kwam Nico Minnema van Blomslach langs in it Heidenskip. Op 2 locaties deed hij coronaproof inspirerend zijn verhaal over biodiversiteit - bioferskaat in het Frysk. Maak verschil, ga op zoek naar een nieuwe balans met originele elementen.

    Lees verder

  02 - 04 - 2021 - Vernieuwing kade It Heidenskip

  De vernieuwing van de kade in It Heidenskip nadert zijn voltooiing. Het werk wordt uitgevoerd door De Boer & De Groot, Harlingen

    Lees verder

  18 - 03 - 2021 - CDA grootste partij in It Heidenskip

  Het CDA is de grootste partij in It Heidenskip. Bij de Tweede Kamerverkiezingen waren 66 van de 222 uitgebrachte stemmen voor deze partij. De plattelandspartij BBB was met 31 stemmen tweede en VVD met 30 stemmen derde.

    Lees verder

  12 - 02 - 2021 - Winterwille

  Koning Winter zorgt voor mooie plaatjes. Geniet mee!

    Lees verder

  18 - 01 - 2021 - Actie nestkastjes groot succes

  Geen woningnood bij vogelfamilies in It Heidenskip. Zaterdag 16 januari hebben vrijwilligers meer dan 125 nestkastjes verdeeld en opgehangen. Het was een gezamenlijke actie van de fierljepvereniging en de biodiversiteitsgroep.

    Lees verder

  03 - 01 - 2021 - Kerst-speurtocht

  In de kerstvakantie niet naar de film en geen spelletjes-middag of avond in het dorpshuis. Wat wel kon was rond de kerstdagen een speurtocht doen, jong en oud deden mee. Alle deelnemers kwamen op hun eigen tijd en iedereen hield zich aan de regels. Super!

    Lees verder

  29 - 12 - 2020 - Nieuwjaarsgroet

  Een gezond 2021 !

    Lees verder

  18 - 12 - 2020 - Dorpshuis gesloten

  Vanwege de aangescherpte coronaregels is dorpshuis It Swaeigat tot en met 19 januari gesloten. Daarna hopen we iedereen weer te kunnen begroeten.

    Lees verder

  07 - 12 - 2020 - Thuiswerkplek Sint in dorpshuis

  Het was even improviseren dit jaar, maar het kinderfeest was er niet minder om. Geen aankomst per boot deze keer, maar een bezoek aan de thuiswerkplek van de Sint. Die was in het dorpshuis, waar de kinderen van It Heidenskip een bezoek konden brengen.

    Lees verder

  06 - 11 - 2020 - Jeugdclub zoekt het perfecte plaatje

  Maak een mooie of grappige foto over de herfst of Haloween. Met die opdracht ging de jeugdclub aan de slag. Leden van de fotoclub Blitse Flits mochten de foto's beoordelen en kozen die van Klaske de Vries als grappigste en die van Elyn Buren als mooiste u

    Lees verder

  05 - 10 - 2020 - Natuurklusdag

  Ronkende kettingzagen klonken zaterdag 3 oktober vanuit de rietkraag van de Fluessen. It Heidenskip Fûgelgebiet had deze dag een natuurklusdag georganiseerd. Er werd hard gewerkt.

    Lees verder

  21 - 09 - 2020 - Girlpower van fierljepsters

  Inger Haanstra is Nederlands fierljepkampioen bij de meisjes. Ze won met een nieuw persoonlijk record van 15.10 meter. Haar clubgenote Sigrid Bokma werd Nederlands kampioen bij de dames met een persoonlijk record van 17.08.

    Lees verder

  06 - 09 - 2020 - Verrassende fierljepkampioenen

  Dat drie van de vijf kampioenen bij het FK fierljeppen uit It Heidenskip kwamen, was geen verrassing. Wel dat Rutger Piersma kampioen bij de topklassers en Tessa Kramer bij de dames werden.

    Lees verder

  31 - 08 - 2020 - Toogdagen Marten Groenhof groot succes

  De toogdagen die Utjouwerij De Ryp hield om werk van schilder Marten Groenhof vast te leggen, zijn een groot succes geworden. Vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus werden er maar liefst 150 schilderijen ingebracht.

    Lees verder

  19 - 07 - 2020 - Vernieuwingen aan de brug bij streekje Brânburren

  Vernieuwingen aan de brug bij 'streekje' Brânburren “De omgeving oogde al langer wat rommelig en er was sprake van delen rottend hout aan de beschoeiing van de brug. Vernieuwing zou ....

    Lees verder

  17 - 06 - 2020 - Yogalessen coronaproof

  Yogalessen binnen zijn nog niet toegestaan, maar daar hebben Ellen de With en haar cursisten wat op gevonden: lekker in een weiland naast een sloot met pompeblêden en zwanenbloemen en tussen de vogels.

    Lees verder

  07 - 06 - 2020 - Bourgondische tuin in It Heidenskip

  In het juni-nummer van het tijdschrift Groei en Bloei staat een reportage van de tuin van Lies en Feiko Pijst. De webredactie ging op bezoek en keek de ogen uit.

    Lees verder

  11 - 05 - 2020 - Kleurrijk It Heidenskip

  Het is een lust voor het oog om nu door It Heidenskip de fietsen. De bermen knallen door het raapzaad en fluitekruid. En ook op vogelgebied is er veel te beleven. Lees er alles over in de 2e nieuwsbrief van It Heidenskip Fûgelgebiet.

    Lees verder

  27 - 04 - 2020 - Koningsdag in It Heidenskip

  Koningsdag vieren op 1,5 meter afstand. In It Heidenskip is dat geen probleem. De kinderen konden meedoen aan de gezins-spelletjestocht die was uitgezet door 6 enthousiaste meiden uit het dorp. Het oranjezonnetje kleurde de dag extra feestelijk.

    Lees verder

  22 - 04 - 2020 - Verkeersafsluiting deel Spoardyk ter hoogte van de Fabrykswei

  Op vrijdag 01 mei 2020 is een deel van de Spoardyk, ter hoogte van de kruising met de Fabrykswei, en de kruising Aldedyk/Hylperdijk/Hearewei in Workum afgesloten voor het doorgaand verkeer.

    Lees verder

  15 - 03 - 2020 - Dorpshuis It Swaeigat dicht

  Met het oog op de ontwikkelingen rond corona en het advies van de RIVM om sociale contacten op een laag pitje te zetten, heeft de beheerscommissie besloten dorpshuis It Swaeigat tot nader order gesloten te houden voor alle activiteiten.

    Lees verder

  05 - 03 - 2020 - Samen voor biodiversiteitsprijs

  Het project 'It Heidenskip-duurzaam vogelgebied' van Jitske Draijer en Ysbrand Galama heeft de landelijke'Samen voor biodiversiteitsprijs' gewonnen. Ze wonnen deze prijs uit 98 inzendingen uit het hele land.

    Lees verder

  23 - 02 - 2020 - Oerpolderlopers tarten de weergoden

  Code oranje, een storm die nog net geen naam kreeg en Carnavalsoptochten die massaal werden afgelast. Niet echt weer om een rondje te gaan hardlopen. Toch stonden er zondag in it Heidenskip 180 hardlopers aan de start voor de Oerpolderloop.

    Lees verder

  02 - 02 - 2020 - Touwtrekkers Nederlands Kampioen

  De touwtrekkers van It Heidenskip zijn zaterdag 1 februari Nederlands Kampioen geworden in de klasse 680 kilo.

    Lees verder

  23 - 01 - 2020 - De foto van de maand januari (fotoclub de Blitse Flits, It Heidenskip)

  De foto van de maand januari. De fotoclubleden hadden voor deze maand de opdracht 'lijnenspel' in beeld te brengen. Dit bleek te inspireren gezien de prachtige verscheidenheid aan mooie foto's van gefotografeerde onderwerpen die het heeft opgeleverd. D

    Lees verder

  06 - 01 - 2020 - Gelukkig Nieuwjaar !

  De redactie wenst iedereen een gezond en voorspoedig 2020 !!

    Lees verder

  01 - 12 - 2019 - Sinterklaasfeest in It Heidenskip

  Sinterklaas en vier van zijn Pieten hebben zaterdag 30 november een bezoek aan It Heidenskip gebracht. Ze werden opgewacht door een horde enthousiaste kinderen en hun ouders en pakes en beppes.

    Lees verder

  17 - 11 - 2019 - Raze om protters in It Swaeigat

  Stichting Cultureel Nut Workum organiseerde vrijdag 15 november 'Frysk toniel' in It Swaeigat. Tryater bracht het stuk 'Raze om protters'(klik verder voor recensie).

    Lees verder

  01 - 10 - 2019 - Boerenprotest

  Een protestvlag in top bij onze boeren! Dinsdag 1 oktober togen duizenden boeren uit heel Nederland naar Den Haag om hun ongenoegen te uiten over het gebrek aan respect en waardering door de politiek en in de media. De solidariteit blijkt groot, ook in

    Lees verder

  24 - 09 - 2019 - Viswedstrijd voor de jeugd

  De feestcommissie organiseert niet alleen feestje, maar ook ander vertier. Voor de jeugd was er zaterdag 21 september een viswedstrijd op e buurt. Jurjen Kampen ving de grootste vis, Kristian Kuipers de meeste.

    Lees verder

  14 - 09 - 2019 - Kinderen nemen speeltoestellen officieel in gebruik

  Op een stralende zaterdagochtend hebben de Heidenskipster kinderen de nieuwe speeltoestellen op het fierljepterrein in gebruik genomen.

    Lees verder

  09 - 09 - 2019 - Bruisende afsluiting fierljepseizoen

  De fierljepvereniging heeft zondag 8 september het seizoen in stijl afgesloten met de clubkampioenschappen, de huldiging van de kampioenen en een barbecue voor leden, sponsoren en vrijwilligers.

    Lees verder

  28 - 08 - 2019 - Reinder Haanstra Nederlands Kampioen

  Reinder Haanstra is zaterdag 24 augustus Nederlands kampioen fierljeppen geworden in de klasse jongens t/m 10 jaar. Zijn zus Berber werd tweede in de klasse meisjes 11 en 12 jaar. Het kampioenschap was in It Heidenskip.

    Lees verder

  11 - 08 - 2019 - Fierljeppers It Heidenskip 4x kampioen

  De fierljeppers van It Heidenskip waren oppermachtig op het Fries Kampioenschap in Winsum. Nard, Marrit, Jesper en Rutger pakten de titel bij resp. de topklasse, dames, junioren en jongens. Het was een legendarisch kampioenschap met veel records.

    Lees verder

  05 - 08 - 2019 - Sportieve successen voor Heidenskipsters

  Gerde Lycklama á Nijeholt heeft zaterdag 3 augustus in Hitzum de Ald Meijerspartij gewonnen. Dit is de belangrijkste kaatswedstrijd voor meisjes van 12 t/m 14 jaar. Reinder Haanstra werd Fries kampioen fierljeppen jongens t/m 10 jaar.

    Lees verder

  01 - 08 - 2019 - Marrit v.d. Wal scherpt Nederlands record aan

  Fierljepster Marrit van der Wal is als eerste vrouw ooit over de 18 meter gesprongen. In de wedstrijd van Burgum sprong ze een afstand van 18.19, een nieuw Nederlands damesrecord.

    Lees verder

  30 - 07 - 2019 - NFM breekt hitterecord

  Al voor de 31e keer werd dit jaar de Nederlandse Fierljep Manifestatie georganiseerd in It Heidenskip, maar nog nooit was het zo warm. De ljeppers maalden er niet om en maakten er een mooie wedstrijd van.

    Lees verder

  27 - 07 - 2019 - klein gebaar....groot plezier!

  bij tropische temperatuur op de Heidenskipsterdyk 39

    Lees verder

  18 - 07 - 2019 - Fierljeprecord voor Marrit van der Wal

  Marrit van der Wal heeft woensdag 17 juli op haar thuisschans in It Heidenskip het Nederlands fierljeprecord voor de dames aangescherpt tot 17.89. Het oude record van 17.58 stond sinds 2016 ook al op haar naam.

    Lees verder

  05 - 07 - 2019 - Expositie Skerven fan de Skar geopend

  It Heidenskip heeft een museum. Zaterdag 29 Juni is op de Wolvetinte, Skar nr. 4, de expositieruimte ‘Skerven fan 'e Skar’ geopend. De expositie is te zien in het voormalige tanklokaal van de boerderij.

    Lees verder

  26 - 06 - 2019 - Zomers dorpsfeest on the beach

  Het 'kleintje dorpsfeest'op zaterdag 22 juni vond plaats onder zomerse omstandigheden. Met beachvolleybal als rode draad was het weer prima geregeld en een gezellige dag voor jong en oud.

    Lees verder

  07 - 06 - 2019 - Fytsreiske met verrassingen

  Het jaarlijkse fytsreiske van de vrouwenvereniging ging dit jaar niet alleen met de fiets. De vrouwen maakten ook een mooie vaartocht rond Makkum. 's Middags werd er een bezoek gebracht aan een prachtige tuin in Exmorra.

    Lees verder

  12 - 05 - 2019 - Prachtige rintocht langs Wolvetinte

  De jaarlijkse rintocht van de feestcommissie voerde dit jaar door de Skar, Wolvetinte en Feanpolder terug naar de buurt. Hier was bij de fam. Smeding de traditionele barbecue. Een prachtige avond.

    Lees verder

  13 - 04 - 2019 - Expeditie Oerpolder geprolongeerd!

  Expeditie Oerpolder is een boeiende verhalentocht op de fiets van het Friese Workum naar het landelijke en roemrijke It Heidenskip! Ontdek onderweg via je smartphone een fascinerende wereld vol verhalen, anekdotes, geluiden en beelden uit deze streek van

    Lees verder

  21 - 03 - 2019 - Forum voor Democratie derde partij in it Heidenskip

  Forum voor Democratie is in It Heidenskip op de derde plaats geëindigd. Het CDA is met 45 procent van de stemmen veruit de grootste partij. De FNP eindigde als tweede.

    Lees verder

  20 - 03 - 2019 - Hoog bezoek op stembureau

  De leden van stembureau 51 in It Heidenskip kregen woensdagmiddag onverwacht bezoek van burgemeester Jannewietske de Vries van Súdwest-Fryslân. De burgemeester deed een rondje door de gemeente en stak ook even aan in It Heidenskip.

    Lees verder

  04 - 03 - 2019 - Feestelijk koffieuurtje

  Het eerste koffieuurtje op de maandagochtend in It Swaeigat had meteen een feestelijk karakter. De vernieuwde toiletgroepen werden door de 'bouwploeg' opgeleverd.

    Lees verder

  24 - 02 - 2019 - Oerpolderloop in het voorjaarszonnetje

  IJzige kou, gure wind, hagelstenen en natte sneeuw, de deelnemers van de Oerpolderloop hebben de afgelopen tien edities heel wat voor de kiezen gehad. Afgelopen zondag 24 februari was de elfde editie en was het voorjaar. Een stralende zon en bijna geen wi

    Lees verder

  10 - 02 - 2019 - Playbackshow groot kinderfeest

  De playbackshow was weer een groot (kinder)feest. Disco Silver had It Swaeigat omgetoverd tot apres ski-hut en samen met de jeugdige deelnemers maakten ze er een geslaagde avond van.

    Lees verder

  27 - 01 - 2019 - Heidenskipster archief in kaart gebracht

  De archieven van de Heidenskipster kerk en verenigingen zijn veilig en netjes opgeborgen in een kluis in de consistorie van de kerk. Gerrit Twijnstra maakte bovendien een inventarisatie van alle archiefstukken en zette deze op internet.

    Lees verder

  16 - 01 - 2019 - Fotoclub: foto van de maand

  Dinsdag 15 januari is op de maandelijkse fotoclubavond weer de foto van de maand gekozen. De opdracht voor januari kende het thema zwart/wit. Tot mooiste foto van de maand is uitgeroepen de foto van de Leeuwarder fontein (in het kader Culturele Hoofdstad)

    Lees verder

  02 - 12 - 2018 - Sinterklaas op bezoek

  Sinterklaas en zijn zwarte Pieten hebben zaterdag 1 december een bezoek aan It Heidenskip gebracht. Ze werden opgewacht door veel kinderen en hun ouders en pakes en beppes en het muziekkorps.

    Lees verder

  22 - 11 - 2018 - Fotoclub

  De 'Blitseflitsers' wisten zich geïnspireerd door de uitdagende foto-opdracht van de maand november: fotografeer een silhouet. Dat leverde veel mooie foto's op. Het is de bedoeling binnenkort hiervan een beeld te geven in het dorpshuis. De winnende fot

    Lees verder

  13 - 11 - 2018 - Tweede druk pleatsenboek

  Het boek over de Heidenskipster pleatsen is een groot succes. Het boek was snel uitverkocht en daarom is er een tweede druk verschenen.

    Lees verder

  09 - 11 - 2018 - Sint Maarten

  Sint Maarten valt dit jaar op een zondag, daarom gaat de jeugd van It Heidenskip zaterdag 10 november al Sint Maarten lopen. Vanaf 17.30 uur kunt u ze verwachten.

    Lees verder

  30 - 10 - 2018 - Jeugduitje naar Amsterdam

  De jeugd tussen de 12 en 16 jaar uit it Heidenskip is vrijdag 26 oktober een dagje naar Amsterdam geweest. Daar werd o.a het museum Ripleys bezocht en natuurlijk de Kalverstraat en de grachten.

    Lees verder

  26 - 10 - 2018 - Nieuw seizoen voor fotoclub

  Voor de fotoclubleden is de eerste avond van het nieuwe seizoen al weer achter de rug. De foto-opdracht voor oktober was 'zomertuin'. De winnende foto is gemaakt door Sietse Jorritsma.

    Lees verder

  29 - 09 - 2018 - Menno en Marion groeten It Heidenskip

  Na negen jaar zeggen Menno en Marion Sappé de pont It Oerset en de Yntemafeart vaarwel. Ze kijken terug op een mooie tijd daar tussen Gaastmeer en It Heidenskip.

    Lees verder

  22 - 09 - 2018 - Burendag

  De jaarlijkse burendag. Een leuk initiatief!

    Lees verder

  10 - 09 - 2018 - Huldiging fierljepkampioenen

  Het fierljepseizoen is zondag 9 september afgesloten met de clubkampioenschappen en de huldiging van de kampioenen. De vereniging kon maar liefst 5 kampioenen in het zonnetje zetten.

    Lees verder

  02 - 09 - 2018 - Opnieuw fierljepsucces op de Ursuladyk

  Oane Galama is Nederlands Kampioen fierljeppen 2018. Hij won de wedstrijd in Burgum met een nieuw persoonlijk record van 21.40. Buur Freark Kramer won bij de junioren met een p.r. van 20.44. De buren van de Ursuladyk wonnen ook al de NFM.

    Lees verder

  11 - 08 - 2018 - Ysbrand en Sigrid Fries Kampioen fierljeppen

  Ysbrand Galama is Fries Kampioen fierljeppen. Hij won de belangrijkste wedstrijd van het jaar in Winsum met een afstand van 19.85. Zijn clubgenoot Sigrid Bokma won bij de dames.

    Lees verder

  05 - 08 - 2018 - Berber Haanstra Fries jeugdkampioen fierljeppen

  Berber Haanstra is op het jeugd FK fierljeppen in IJlst eerste geworden in de categorie meisjes t/m 10 jaar. Haar nichtje Lise Haanstra werd in deze categorie derde.

    Lees verder

  30 - 07 - 2018 - Heidenskipster ljeppers domineren NFM

  De 30e editie van de Nationale Fierljep Manifestatie NFM is in alle opzichten een groot succes geworden. Drie van de vijf kampioenen kwamen uit It Heidenskip. Oane Galama won bij de senioren, Tessa Kramer bij de dames en Freark Kramer bij de junioren.

    Lees verder

  27 - 07 - 2018 - Jeugd opent 30e NFM

  De 30e NFM is woensdag 25 juli van start gegaan met een wedstrijd voor de jeugd. Onder tropische omstandigheden wisten zo'n 50 jeugdige springers er een mooie wedstrijd van te maken.

    Lees verder

  11 - 07 - 2018 - Excursie naar de Wolvetinte

  Op een mooie zomeravond op excursie naar de Wolvetinte. Klik op de foto voor het verslag met foto's.

    Lees verder

  26 - 06 - 2018 - Dorpsfeest 2018

  Touwtrekken, Heel Heidenskip Bakt, optocht, spijkerbroekhangen, koffie en bier drinken en patat eten, Heidenskipster quiz, kerkdienst en puzzeltocht. Kortom: dorpsfeest. Het was weer zeer geslaagd.

    Lees verder

  04 - 06 - 2018 - Weekend van De Brulloft, Reünie en Pleatseboek

  It Heidenskip kijkt terug op een zeer geslaagd reünieweekend. Heidenskipsters, oud-Heidenskipsters en andere gasten en belangstellenden hoefden zich zeker niet te vervelen, want

    Lees verder

  28 - 05 - 2018 - Bankje bij de Blomkes yn de Hel

  It Heidenskip is een nieuw zithoekje rijker. De initiatiefgroep 'Blomkes yn de Hel' heeft een prachtig plekje gecreëerd voor de bloemen, insecten en de voorbijganger. Genieten maar.

    Lees verder

  09 - 05 - 2018 - Foto van de maand

  De laatste clubavond van het seizoen van fotoclub De Blitse Flits stond in teken van spreekwoorden en gezegden. De winnende foto was gemaakt door Els Runia.

    Lees verder

  06 - 05 - 2018 - Verkeersslachtoffer op Heidenskipsterdyk

  De borden aan de Heidenskipsterdyk staan er niet zomaar: automobilisten moeten bedacht zijn op overstekende vogels. Helaas is een grutto aangereden. Niet te snel rijden dus!

    Lees verder

  29 - 04 - 2018 - Kinderclub naar Fûgeltsjepark

  De kinderclub sloot zaterdag 28 april het seizoen af met een bezoek aan 'it Fûgeltsjepark' in Rijs.

    Lees verder

  26 - 04 - 2018 - Lintjesregen in It Heidenskip

  De traditionele lintjesregen daalde rijkelijk neer in It Heidenskip. Fouke de Vries en Siebe Tjalma kregen in de Martinikerk in Sneek de koninklijke onderscheiding opgespeld.

    Lees verder

  23 - 04 - 2018 - Gerestaureerde molen De Snip heropend

  Poldermolen De Snip ziet er weer piekfijn uit. De restauratie werd vrijdag 20 april feestelijk afgesloten.

    Lees verder

  12 - 04 - 2018 - Kaartverkoop De Brulloft van start

  Op 1, 2 en 3 juni wordt de theatervoorstelling 'De Brulloft' opgevoerd in It Heidenskip. Het is mogelijk om kaarten te reserveren.(klik op de afbeelding).

    Lees verder

  26 - 03 - 2018 - Foto van de maand

  Bij het onderwerp 'een dier' verwacht je in It Heidenskip veel koeien. Dat vonden de leden van de fotoclub een te gemakkelijke oplossing. Gerdy Westendorp fotografeerde de winnende foto: een wandelende tak.

    Lees verder

  17 - 03 - 2018 - Sulveren Ljip voor Riemer Miedema

  Riemer Miedema heeft vrijdag 16 maart het eerste ljipaai van Fryslân gevonden in het land van Fouke en Jolmer de Vries. Hij kreeg de Sulveren Ljip uit handen van CdK Arno Brok. (Foto: Omrop Fryslân).

    Lees verder

  10 - 03 - 2018 - Jeugd maakt bijenhotel

  De lente kan beginnen in It Heidenskip: de kinderen van club hebben vrijdag o.l.v. Johanna Prins en Theo Jolle v.d. Logt een bijenhotel gemaakt.

    Lees verder

  08 - 03 - 2018 - Afsluitingen kruisingen Feandyk en Skar 19-03 t/m 06-04 2018

  Vanaf maandag 19 maart tot en met vrijdag 06 april 2018 zijn de rijbanen Feandyk en Skar en de kruisingen Feandyk/Heidenskipsterdyk en Skar/Heidenskipsterdyk bij It Heidenskip afgesloten voor het doorgaande verkeer.

    Lees verder

  02 - 03 - 2018 - Winter...

  En toen was het ineens winter en stonden we op schaatsen. Deze foto is van Toon Hoppenbrouwers en gemaakt van de Fluessen bij de Wolvetinte. Wie heeft nog meer leuke Heidenskipster winterfoto's? Stuur maar in.

    Lees verder

  25 - 02 - 2018 - Pittige Oerpolderloop doet naam eer aan

  De zon scheen, het was net boven nul, maar de oostenwind zorgde er voor dat de hardlopers die de uitdaging aan waren gegaan om de Oerpolderloop te volbrengen een pittige run kregen voorgeschoteld.

    Lees verder

  22 - 02 - 2018 - Foto van de maand

  De fotoclub boog zich in februari over het thema 'it waar'. Voor 'echte' winterplaatjes was het nog net te vroeg, maar februari bood genoeg variatie. De winnende foto was van Rinkje van der Heide.

    Lees verder

  21 - 02 - 2018 - Aanhouding na ontdekking hennepkwekerij

  De politie heeft woensdagochtend in een woning aan het Helspead een inval gedaan omdat het sterke vermoeden bestond dat in het pand een hennepkwekerij zat. Eenmaal binnen vonden agenten een hennepkwekerij met ruim 1000 hennepplanten. De 56-jarige bewoner

    Lees verder

  15 - 02 - 2018 - Pleatsenboek te bestellen met korting

  Het Heidenskipster Pleatsenboek wordt tijdens de reünie van 2 juni gepresenteerd, maar is nu al te bestellen. Wie voor 1 maart bestelt, krijgt 5 euro korting.

    Lees verder

  04 - 02 - 2018 - 23e Playbackshow van Disco Silver

  Zaterdag 3 februari werd alweer voor de 23e keer de Playbackshow georganiseerd door Disco Silver. Een bomvol programma zorgde voor een gevarieerde avond.

    Lees verder

  23 - 01 - 2018 - Buurvereniging Veenpolder/Skar viert feest

  De Buurvereniging Heidenskipster Veenpolder/Skar is jarig. Op 22 januari werd het honderdjarig bestaan van de vereniging gevierd, al ontdekte Gerrit Twijnstra dat die verjaardag al jaren eerder gevierd had moeten worden.

    Lees verder

  23 - 12 - 2017 - Foto van de maand

  Het thema voor de maand december was 'Lichtje in het duister'. Liskje Buma maakte met de bokeh-techniek de winnende foto. De redactie van deze site wenst iedereen prettige kerstdagen en een goed 2018.

    Lees verder

  11 - 12 - 2017 - Informatie over de PostCodeRoos regeling.

  De beheerscommissie onderzoekt de mogelijkheid om te investeren in zonnepanelen. In een op te richten energiecoöperatie. Dorpsbelang wil weten of er onder de inwoners van ons dorp belangstelling is voor deze regeling. Klik op titel voor meer info.

    Lees verder

  02 - 12 - 2017 - Sinterklaas bezoekt It Heidenskip

  Sinterklaas heeft vrijdagmiddag een bezoek gebracht aan It Heidenskip. Hij kwam samen met zijn Pieten met de boot aan en bouwde met de kinderen een feestje in It Swaeigat.

    Lees verder

  27 - 11 - 2017 - Foto van de maand

  Het thema van de maand november voor de fotoclub Blitse Flits was 'aftakeling'. Sytse Jorritsma maakte de winnende foto.

    Lees verder

  23 - 11 - 2017 - Gemeenteraadsverkiezing in It Heidenskip

  De stemmen zijn geteld; van de 260 stemgerechtigden in It Heidenskip hebben gisteren 151 hun stem uitgebracht. Klik op de foto voor de stemverdeling in It Heidenskip.

    Lees verder

  13 - 11 - 2017 - Himmelwike in het dorpshuis

  Dorpshuis It Swaeigat wordt deze week weer helemaal binnenstebuiten gekeerd. Maandag 13 november zijn talloze vrijwilligers van start gegaan met de jaarlijkse 'himmelwike' zodat het dorpshuis er weer spik en span bijstaat.

    Lees verder

  09 - 11 - 2017 - Oproep aan de burgers

  Beste medeburgers, "graag aandacht de komende periode voor vreemde figuren in uw straat/centrum. Er wordt weer met regelmaat ingebroken en de politie is op zoek naar kentekens van voertuigen van verdachte personen. Klik op titel en lees verder..

    Lees verder

  12 - 10 - 2017 - Foto van de maand

  Fotoclub Blitse Flits is van start gegaan met het nieuwe seizoen. Els van der Werff leverde de eerste foto van de maand.

    Lees verder

  10 - 10 - 2017 - Mebius Smeding winnaar hooivorkdarten

  Mebius Smeding heeft zaterdag 7 oktober het hooivorkdarten gewonnen. De wedstrijd werd gehouden in de loodsen van Gebr. Van der Wal en georganiseerd door de feestcommissie.

    Lees verder

  28 - 09 - 2017 - Beste bedrijfscollectie op Veekeuring Workum

  Er was dit jaar weer een Heidenskipster succes op de Veekeuring van Workum: Arjen Kampen won het kampioenschap bedrijfscollectie.

    Lees verder

  23 - 09 - 2017 - Burendag in It Heidenskip

  It Heidenskip ging op de Burendag massaal bij elkaar op de koffie. Op deze stralende zaterdagochtend konden ze bijpraten en genieten van elkaars koffie en lekkernijen.

    Lees verder

  08 - 09 - 2017 - De Ljurk, de Blomkes en de Bijtsjes

  Wat hebben zij in It Heidenskip met elkaar te maken? Steeds meer: klik op de foto

    Lees verder

  05 - 09 - 2017 - Fierljeppers sluiten seizoen af

  De fierljepvereniging heeft zondag 3 september onder perfecte weersomstandigheden het seizoen afgesloten. Na de clubkampioenschappen werden Nederlands Juniorenkampioen Freark Kramer en Fries Kampioen Nard Brandsma gehuldigd.

    Lees verder

  12 - 08 - 2017 - Nard Brandsma Fries Kampioen fierljeppen

  Nard Brandsma is Fries Kampioen fierljeppen. Hij sprong in Winsum de winnende afstand van 20.72. De andere Heidenskipster favorieten wisten de winst in hun klasse niet te pakken.

    Lees verder

  08 - 08 - 2017 - Jeldert Oenema op Jaarmarkt Workum

  Jeldert Oenema stond woensdag 2 augustus, direct al het eerste jaar, met zijn eigen geteelde aardappelen op de Langste Markt in Workum. In It Heidenskip heeft hij 0,2 h.a. aardappelland- eigenhandig gepoot- waarvan hij nu een deel via thuisverkoop en mark

    Lees verder

  31 - 07 - 2017 - NFM mooie traditie

  Het 29e NFM was net als de voorgaande edities: geslaagd. Vanwege de regen moest de finale worden uitgesteld naar zondag, maar toen konden de vele bezoekers genieten van een wedstrijd vol spanning. Na afloop bij het opruimen kwamen de eerste ideeën over

    Lees verder

  17 - 07 - 2017 - Fierljeppen jongste jeugd - koppelwedstrijd

  Na een aantal maanden fierljeptraining was vrijdag 14 juli voor de jongste jeugdleden door hun trainers en begeleiders een leuke koppelwedstrijd georganiseerd. Elk jeugdlid kreeg

    Lees verder

  26 - 06 - 2017 - Dorpsfeest

  Tijdens de optocht waren de kinderen in de meest fantastische creaties uitgedost. Er waren op het fjierlepterrein verschillende activiteiten georganiseerd. Zoals skelterracen voor jeugd en de iets oudere jeugd. Het ging er zo nu en dan fanatiek aan toe.

    Lees verder

  23 - 06 - 2017 - It moaiste fan Fryslân

  In de verkiezing 'It moaiste fan Fryslân' worden de mooiste pareltjes van Fryslân gekozen. Branburren dingt mee in de categorie 'wijk, dorp en stad' en de Grutte Gaastmar in de categorie 'groen en water.' Stemmen kan tot 1 juli.

    Lees verder

  17 - 06 - 2017 - Onthulling Herinneringsplaquette Hendrik Kuiper

  Vrijdag 16 juni was er een bijzondere plechtigheid in It Heidenskip; een gedenkteken werd onthuld voor Hendrik Kuiper, veehouder aan de Inthiemafeart op Koaidyk 15.

    Lees verder

  10 - 06 - 2017 - Jeugdschansen officieel geopend

  De nieuwe jeugdschansen van de fierljepvereniging zijn zaterdag 10 juni officieel geopend. Wethouder Durk Stoker gaf de schaar aan Eelco van der Werff, die als projectleider en vrijwilliger vele uren in de aanleg heeft gestoken.

    Lees verder

  09 - 06 - 2017 - Dagje Oerpolderen in It Heidenskip

  'Friezen-om-útens' kwamen een dagje Oerpolderen in It Heidenskip. Het ging om leden van de Fryske Krite uit Kampen, Hattem en Wijhe.

    Lees verder

  29 - 05 - 2017 - Natuur in It Heidenskip - de Wolvetinte

  De redactie bracht op een mooie zomeravond een bezoek aan natuurgebied De Wolvetinte. Deel 2 in de serie over natuur in It Heidenskip.

    Lees verder

  24 - 05 - 2017 - Natuur in It Heidenskip - grutto-onderzoek

  De redactie ging een ochtend op pad met Ysbrand Galama. Deel 1 van een serie over natuurbeheer in It Heidenskip.

    Lees verder

  17 - 05 - 2017 - Pulp fiction wint 4e keer Iepen Frysk Kamioenskip

  In een spannende en zware wedstrijd tegen hun concurrenten in de hoofdklasse. Zijn de dames van de roeivereniging IJselmeerminnen Makkum met hun sloep pulp fiction voor de 4e keer fries kampioen sloeproeien geworden.

    Lees verder

  16 - 05 - 2017 - Fleurrijk It Heidenskip

  Wie last heeft van landschapspijn doet er goed aan de fiets te pakken en een rondje door It Heidenskip te fietsen. Fleur je van op!

    Lees verder

  15 - 05 - 2017 - Thewis Hobma wint eerste fierljepwedstrijd

  Het fierljepseizoen is weer van start gegaan. De eerste wedstrijd in It Heidenskip werd gewonnen door Thewis Hobma met een sprong van 20.55. Bij de dames won Marrit v.d. Wal, Rutger Piersma won bij de junioren, Bente Vlas bij de famkes en Wietse Nauta bij

    Lees verder

  28 - 04 - 2017 - Swellewâl in Wolvetinte

  Fûgelwacht Warkum heeft een 'swellewâl' gemaakt in het natuurgebied de Wolvetinte. De wal is bedoeld voor oeverzwaluwen, oftewel de Grûnswel.

    Lees verder

  23 - 04 - 2017 - Kievitsbloemen in het

  In de late herfst van 2015, het was het jaar van de kievit, zijn er in de zompige grond van ...

    Lees verder

  14 - 04 - 2017 - Foto van de maand

  De leden van fotoclub Blitse Flits kregen de opdracht om detailfoto's te maken van een metalen voorwerp en 'iets uit de natuur'. Tryntsje Wijnja maakte de winnende foto.

    Lees verder

  05 - 04 - 2017 - Lammetjesdag

  Traditie: kids uit it Heidenskip naar de lammetjes van de familie Engelsma. Heel veel lieve knuffel-lammetjes, klimmen op de strontbult, maar ook drinken met wat lekkers. Al weer een top-clubavond!

    Lees verder

  20 - 03 - 2017 - Foto van de maand

  De opdracht voor de leden van de Blitse Flits was om een 'actieportret' te maken. Ytsje Kramer maakte deze van Mami Apete, aan wie ze wekelijks taalles geeft.

    Lees verder

  16 - 03 - 2017 - CDA grootste partij in It Heidenskip

  Het CDA is veruit de meest populaire partij in It Heidenskip. De partij kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen bijna de helft van alle stemmen. Het opkomstpercentage was bijna 90 procent.

    Lees verder

  13 - 03 - 2017 - Bûnte Jûn voor jong en oud

  De Toppers, buurman en buurman, film en toneel en de elfstedentocht,alles kwam voorbij op de Bûnte Jûn die was georganiseerd door toneelvereniging Yn it oare fel. Een avond voor jong en oud.

    Lees verder

  27 - 02 - 2017 - Riekele Kobus wint Oerpolderloop

  De negende Oerpolderloop is gewonnen door Riekele Kobus uit Leeuwarden. Hij liep de 14,2 km in 47.29. Winnaar bij de vrouwen was Nynke Steigenga uit Exmorra met een tijd van 1.02.42.

    Lees verder

  25 - 02 - 2017 - Weer prijs voor touwtrekjeugd

  Het jeugdteam van TTV It Heidenskip deed 18 februari goede zaken op het internationale touwtrektoernooi in Renswoude. Zij werden eerste in hun klasse. De heren 680 kilo werden tweede in hun klasse.

    Lees verder

  16 - 02 - 2017 - Foto van de maand

  De leden van fotoclub Blitse Flits moesten deze maand aan de slag met het thema 'stilleven'. Liskje Wiersma-Buma slaagde daarin het best; haar inzending werd gekozen tot de beste foto.

    Lees verder

  16 - 02 - 2017 - Marrit Fryske Sporter van het jaar

  Fierljepster Marrit van der Wal is op het Friese Sportgala uitgeroepen tot Fryske Sporter van het Jaar. Ze moest het opnemen tegen skûtsjeschipper Douwe Visser en kaatser Daniël Isiger.

    Lees verder

  07 - 02 - 2017 - Touwtrekkers in de prijzen

  De touwtrekkers van It Heidenskip hebben goede zaken gedaan op het Open NK Indoor in Hipolytushoef. Het damesteam won goud, voor de heren 680 kg en de jeugd was een tweede plek en de heren 640 kg wonnen brons in hun klasse.

    Lees verder

  05 - 02 - 2017 - Jeugd schittert op playbackshow

  Van Sebeare tot Justin Timberlake en natuurijk K3, ze kwamen allemaal voorbij op de jaarlijkse playbackshow. De jeugd maakte er weer een mooi feest van.

    Lees verder

  20 - 01 - 2017 - Winterse plaatjes

  Schaatsen zit er nog niet in, maar de winter zorgt wel voor erg mooie plaatjes.

    Lees verder

  15 - 01 - 2017 - Foto van de maand

  De opdracht van fotoclub Blitse Flits was om een winterfoto te maken en een nachtfoto. De winnende foto kwam uit de laatste serie.

    Lees verder

  03 - 01 - 2017 - Gelukkig Nieuwjaar

  De redactie wenst iedereen een gezond en voorspoedig 2017!

    Lees verder

  28 - 12 - 2016 - Met de bus naar de film

  De feestcommissie trakteerde de jeugd weer op een filmmiddag in Sneek. De Gaasterland Express en de Mac maakten het feest compleet.

    Lees verder

  14 - 12 - 2016 - Blitse Flits: winnende foto van de maand december

  Het onderwerp waar de 'Blitse Flitsers' mee aan de slag zijn gegaan was vervallen gebouwen.

    Lees verder

  02 - 12 - 2016 - Sinterklaas op bezoek

  Sinterklaas en zijn pieten brachten vrijdagmiddag 2 december een bezoek aan It Heidenskip. Na lang wachten kwam de boot op de buurt aan. Maar het had nog heel wat voeten in de aarde voordat iedereen het dorpshuis in kon.

    Lees verder

  28 - 11 - 2016 - Vredeman de Vriesprijs voor J.O.N.G. architecten

  De Vredeman de Vriesprijs, de provinciale prijs voor architectuur, is dit jaar gewonnen door J.O.N.G. architecten uit Lemmer met het ontwerp van de vakantiewoning en haven aan de Koaidyk.

    Lees verder

  14 - 11 - 2016 - Himmelwike in it Swaeigat

  Het is weer 'himmelwike' in It Swaeigat. Met man en macht wordt gewerkt om het dorpshuis weer fris en schoon de winter in te krijgen. Maandagochtend waren de grote zaal en 'bûtenom' aan de beurt.

    Lees verder

  10 - 11 - 2016 - Foto van de maand van fotoclub

  De winnende foto van de maand november. Het thema was "Macro". De foto van Els v.d. Werff-Kramer werd door

    Lees verder

  28 - 10 - 2016 - De mooiste en zwaarste pompoen

  It Swaeigat stond vrijdagavond 28 oktober al in het teken van Halloween. Het was een spannende avond voor de jeugd: wie had de zwaarste pompoen gekweekt en wie de mooiste pompoen versierd? Klik op de foto voor de uitslag.

    Lees verder

  23 - 10 - 2016 - Grote opkomst bij sfeervol Huiskamerconcert

  Het Huiskamerconcert van Weima en Van der Werf was een groot succes. Rond de 50 belangstellenden vulden de huiskamer van Tryntsje en Siebe Tjalma om te genieten van de afwisselende en goede muziek met mooie teksten van Weima en Van der Werf.

    Lees verder

  12 - 10 - 2016 - Fotoclub

  De Blitse Flitsers uit It Heidenskip zijn weer los. Het onderwerp voor de maand oktober was: "Gluren bij de buren" Deze foto van clubdebutant Toon Hoppenbrouwers werd door de leden met meerderheid van stemmen als mooiste gekozen. Er is op het moment..

    Lees verder

  25 - 09 - 2016 - Burendag op Branburren

  Zaterdagochtend 24 september was het gezellig samen koffie drinken in het kader van Nationale Burendag. Ook dit jaar kwamen de bewoners van het "streekje" Brânburren en de omliggende woningen aan de Heidenskipsterdyk naar het grasveldje van de voorma

    Lees verder

  19 - 09 - 2016 - Dat de ljurk noch lang sjonge mei..

  Van de opbrengst van de verkoop van de CD De Ljurk van Jitske Draijer is bloemzaad gekocht, dat is gezaaid bij de Wolvetinte. 'Dat de ljurk noch lang sjonge mei..', wensen de initiatiefnemers. (lees verder).

    Lees verder

  30 - 08 - 2016 - It Heidenskip vanaf het water

  De vakantie is voor de meesten weer voorbij, maar dat geldt zeker niet voor de zomer. Vanaf het water biedt It Heidenskip een sprookjesachtige aanblik. De rust is bijna vast te pakken, zo stil is het. It Heidenskip bekeken vanuit een kano.

    Lees verder

  21 - 08 - 2016 - Country en western op dorpsfeest

  Het dorpsfeest was weer zeer geslaagd. De feestcommissie had een mooi programma gemaakt waarbij het thema 'country en western' centraal stond. Het zonnige weer deed de rest.

    Lees verder

  13 - 08 - 2016 - Heidenskipster succes op FK Fierljeppen

  It Heidenskip heeft het voortreffelijk gedaan op het Fries Kampioenschap fierljeppen in Winsum. Maar liefst vier van de vijf prijzen gingen naar leden van de Heidenskipster fierljepvereniging. Oane Galama sprong het verst van allemaal.

    Lees verder

  01 - 08 - 2016 - NFM 2016 zeer geslaagd

  Een record aantal deelnemers en bezoekers, een zonovergoten dag en veel gezelligheid. It Heidenskip kan terugkijken op een zeer geslaagd NFM. Kamp Holland ging met de meeste prijzen naar huis.

    Lees verder

  28 - 07 - 2016 - Kamp Holland neemt It Heidenskip over

  Kamp Holland en de eerste Friese fierljeppers hebben ook dit jaar It Heidenskip weer gevonden. Het weiland naast de fierljepschans is voor enkele dagen omgetoverd in een grote camping met de nodige aandacht voor het NFM-thema van dit jaar: De boer op.

    Lees verder

  18 - 07 - 2016 - Marrit springt Nederlands record

  Fierljepster Marrit van der Wal heeft zaterdag 16 juli het Nederlands damesrecord fierljeppen heroverd. In Burgum sprong ze de recordafstand van 17.58.

    Lees verder

  07 - 07 - 2016 - Nieuw Nederlands fierljeprecord

  Fierljepper Bart Helmholt uit Burgum sprong woensdag 6 juli een nieuw Nederlands, Fries en schansrecord. De ljepper won de inhaalwedstrijd in It Heidenskip met een sprong van 21.64.

    Lees verder

  05 - 07 - 2016 - (t)Oerpoldertocht groot succes

  De activiteit rond de presentatie van de fietsroute Toerpolder zaterdag 2 juli 2016 was een groot succes. Ruim 130 personen stapten bij stralend echt Heidenskipster weer op voor een fietstocht langs historische plekken in de ‘Oerpolder’.

    Lees verder

  12 - 06 - 2016 - Heidenskipster kano wordt bloembak!

  Sinds zaterdag 11 juni is It Heidenskip nog verder opgefleurd met een imposante bloembak, een kano, aan de Brânburren tegenover de bewegwijzering naar dorpshuis en fierljepschans. Deze kano heeft in het dorp een eigen geschiedenis! Klik op foto en lees

    Lees verder

  12 - 06 - 2016 - Lopen over oude paden

  De traditionele rintocht en barbecue had dit jaar de boerderij van de familie Van der Heide als uitvalsbasis. De tocht ging over de historische 'spûkeleane', voorheen de toegangsweg vanaf Koudum.

    Lees verder

  03 - 06 - 2016 - Inzage voorontwerpbestemmingsplan

  Praat mee over het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied van de gemeente Súdwest-Fryslân

    Lees verder

  30 - 05 - 2016 - Mobiele fierljeppers

  Maandagavond, fierljeptraining. Iedere ljepper heeft zo zijn/haar eigen vervoermiddel om naar de fierljepschans te komen.

    Lees verder

  29 - 05 - 2016 - Ljeppers succesvol op thuisschans

  De fierljepwedstrijd van 28 mei in It Heidenskip is bijzonder succesvol verlopen voor de Heidenskipster ljeppers. Vier van de vijf prijswinnaars waren van de afdeling It Heidenskip. Nard sprong het verst van allemaal.

    Lees verder

  22 - 05 - 2016 - Beste songtekst fan Martzen en Jitske

  Basisschool It Finster uit Workum zat in de finale van het Sjongfestival foar bern en won de prijs voor de beste tekst. Deze was geschreven door Martzen Haanstra en mem Jitske Draijer.

    Lees verder

  12 - 05 - 2016 - Fotoclub sluit seizoen af in Hindeloopen

  Fotoclub 'Blitse Flits' heeft het seizoen 2015-2016 afgesloten in Hindeloopen. De leden struinden als professionele Japanners door het stadje. Helaas ontbrak de zonsondergang.

    Lees verder

  09 - 05 - 2016 - Heidenskipster winnaars HT-race

  Vrijdag 6 mei hebben de IJsselmeerminnen uit Makkum met hun sloep "Pulp Fiction" de 42e editie van de Harlingen-Terschelling-Race gewonnen. Onder hen ook de Heidenskipsters Petra Kampen-v.d. Logt en stuurman Hendrikes Adema.

    Lees verder

  03 - 05 - 2016 - Bloemzaad op de Buurt!

  In de bocht in de Hel is op maandagmiddag 2 mei heel hard gewerkt. Met scheppen, schoffels en harken werd geprobeerd ... Yn 'e bocht yn 'e Hel is moandei-temiddei de twadde maaie hiel hurd wurke. Mei skeppen, skoffels en harken waard besocht...

    Lees verder

  29 - 04 - 2016 -

  "Wie verlangt er eind april niet naar lente? Extreme kou, veel wind en mooie buienluchten, dat zijn de ingrediënten van het weerbeeld van de laatste tijd. Ons klimaat in de war? Deze fotograaf heeft in elk geval treffende plaatjes geschoten".

    Lees verder

  24 - 04 - 2016 -

  Onder bijna 'winterse' weersomstandigheden heeft het 'green team' van het dorp zaterdag 22 april de lente binnengehaald met het plaatsen van bloempotten en het beplanten bij de toegangen van de dorpskern. Ook zijn bij het haventje bloembakken aan de brug

    Lees verder

  07 - 04 - 2016 - Stemmen staken bij referendum Oekraïne

  Het referendum over de associatieverdrag met Oekraïne is in It Heidenskip onbeslist gebleven: 44 stemmen voor en 44 stemmen tegen.

    Lees verder

  31 - 03 - 2016 - Nieuw naambord bij entree It Heidenskip

  Wie vanuit Workum de spoorwegovergang oversteekt, is in It Heidenskip. Dat is nu door niemand meer te missen, want Doarps- en Streekbelang heeft een nieuw naambord geplaatst.

    Lees verder

  20 - 03 - 2016 - Palmpasen in It Heidenskip

  De kerk mag dan volgens onderzoek vergrijzen, in It Heidenskip was daar op palmzondag 20 maart niets van te merken.

    Lees verder

  28 - 02 - 2016 - Zonnige Oerpolderloop

  De achtste Oerpolderloop kan de boeken in als zonovergoten. Bijna 300 deelnemers liepen de loop over 7 en 14 kilometer door It Heidenskip. De organisatie kan terugkijken op een geslaagd evenement.

    Lees verder

  19 - 02 - 2016 - Zilver en brons voor touwtrekkers

  De touwtrekkers van It Heidenskip hebben op het WK Touwtrekken in Volendam in de 680 kg klasse zilver en brons gewonnen. Zondag komen ze uit voor Nederland in de 680 kg klasse.

    Lees verder

  06 - 02 - 2016 - TTV It Heidenskip wint gouden plak

  Op de NK Indoor 2016 georganiseerd door de TTV Deinum - Britsum is afgelopen zaterdag de Touwtrekvereniging It Heidenskip Nederlands Kampioen geworden in de 680 kg klasse. Ook Arie-Willem Snoek en Aaltje Nieuwland vielen in de prijzen .

    Lees verder

  04 - 02 - 2016 - Nieuwe bewegwijzering naar de Buert

  Bezoekers van It Heidenskip bleken in de praktijk nog wel eens moeite te hebben met het vinden van de voorzieningen. Dorps- en Streekbelang loste dit op door een bord te plaatsen.

    Lees verder

  03 - 01 - 2016 - Nieuwjaarsbijeenkomst

  Nieuwjaarsbijeenkomst van Heidenskipsters in It Swaeigat 2 januari 2016

    Lees verder

  30 - 12 - 2015 - Naar de film

  Voor veel Heidenskipster kinderen is het het hoogtepunt van het jaar: met de Gaasterland Express naar de film. Dinsdagmiddag 29 december was het weer zover.

    Lees verder

  04 - 12 - 2015 - Sinterklaas en zijn Pieten op de buurt!

  Sinterklaas is op 4 december met 3 van zijn jonge Pieten naar It Heidenskip gekomen. Sinterklaas werd opgewacht door heel veel kinderen, heiten en memmen en vooral beppen! Met het zingen van Sinterklaasliedjes, onder begeleiding van het jeugdorkest van St

    Lees verder

  15 - 11 - 2015 - Playbackshow kinderfeest

  De playbackshow was dit jaar een echt kinderfeest. De categorie ouder dan 13 jaar liet het - op een spetterend 'cowgirl-nummer'na - afweten, maar de kinderen stalen de show.

    Lees verder

  25 - 10 - 2015 - Gerben Rypma Kuiertocht

  Mei prachtich 'Oerpolderwaar' rûnen mear as 100 minsken sneon 24 oktober de Gerben Rypma Kuiertocht. De tocht gie fanôf it doarpshûs nei de Wolvetinte en wer werom.

    Lees verder

  23 - 10 - 2015 - Hûskeamerkonsert op de iere moarn

  Freedtemoarn 23 oktober moarns om 8.30 wie der in optreden fan Weima & v.d.Werf yn de tsjerke c.q. hûskeamer fan Siebe en Tryntsje Tjalma.

    Lees verder

  21 - 10 - 2015 - Expositie fotoclub in dorpshuis

  In dorpshuis It Swaeigat is een expositie ingericht door fotoclub De Blitse Flits. De leden hadden de opdracht om een ansichtkaart te maken van It Heidenskip of een andere plaats. Het resultaat is in de kleine zaal te bewonderen.

    Lees verder

  14 - 10 - 2015 - Meest deprimerende plaatsnaam?

  De Hel is volgens HP De Tijd 'de meest deprimerende plaatsnaam van Nederland'. Het tijdschrift deed onderzoek naar opvallende plaatsnamen en stuitte ook op De Hel. De bewoners denken er overigens anders over.

    Lees verder

  27 - 09 - 2015 - Clubjeugd bezoekt Wolvetinte

  De jeugd van It Heidenskip had vrijdag 25 september een bijzondere clubavond: ze bezochten het natuurgebied De Wolvetinte. Klik op de foto voor het verslag van Martzen Haanstra.

    Lees verder

  26 - 09 - 2015 - Nationale Burendag

  Zaterdagochtend was het weer samen op de koffie in het kader van Nationale Burendag. Dit jaar al weer voor de zesde keer kwamen de bewoners van het "streekje" Brânburren en de omliggende woningen aan de Heidenskipsterdyk samen op het grasveldje van

    Lees verder

  24 - 09 - 2015 - Heidenskipster succes op veekeuring Workum

  De mooiste 'oudere koe' van de veekeuring van Workum komt uit It Heidenskip. De titel ging naar Reeuwkje 140 van Tryntsje Noordenbos.

    Lees verder

  08 - 09 - 2015 - Rutger Haanstra beste jeugdljepper

  Rutger Haanstra heeft zaterdag 5 september in Grijpskerk het Jeugd NK Fierljeppen gewonnen. In de klasse t/m 12 jaar won hij met een sprong van 10.31 meter.

    Lees verder

  07 - 09 - 2015 - Dorpshuis nu fairtrade gecertificeerd!

  Op zaterdag 5 september werd tijdens het Millenniumfestival 2015 in IJlst het fairtrade-certificaat toegekend aan Dorpshuis It Swaeigat. Namens de beheerscommissie mocht Toon Hoppenbrouwers het certificaat in ontvangst....

    Lees verder

  05 - 09 - 2015 - Touwtrekken bij Buma

  TTV It Heidenskip 2 heeft vrijdag 28 augustus het touwtrekken in de loods van Gebr. Buma gewonnen. Heidenskip 1 werd tweede. Bij de recreanten won Keet It Heidenskip.

    Lees verder

  30 - 08 - 2015 - Blyn volleybal op kleintje dorpsfeest

  Maar liefst 18 teams traden zaterdagavond 29 augustus aan bij het 'blyn volleybal'. Onder ideale weersomstandigheden streden ze om de hoogste eer, waarbij de familie Bakker uiteindelijk aan het langste eind trok.

    Lees verder

  23 - 08 - 2015 - Huldiging fierljeppers

  Zondagavond 23 augustus zijn de Friese kampioenen Oane Galema, Sytse Bokma en Rutger Haanstra gehuldigd.

    Lees verder

  08 - 08 - 2015 - Oane Galama Fries kampioen fierljeppen

  Oane Galama heeft zaterdag de Friese titel gepakt op het FK Fierljeppen in Winsum. Marrit van der Wal kon haar titel niet prolongeren, zij werd derde. Clubgenoot Sytse Bokma won bij de junioren.

    Lees verder

  02 - 08 - 2015 - Rutger Haanstra fierljepkampioen

  Rutger Haanstra is zaterdag 1 augustus in IJlst Fries kampioen fierljeppen bij de jeugd geworden. Rutger won de wedstrijd met een sprong van 10.34.

    Lees verder

  26 - 07 - 2015 - Een weekend lang NFM

  De NFM 2015 kan de boeken in als een gedenkwaardig weekend. De manifestatie werd getroffen door de zomerstorm die over Nederland raasde, maar kon op zondag worden voortgezet. Bart Helmholt won.

    Lees verder

  23 - 07 - 2015 - Voorbereidingen NFM in volle gang

  Zaterdag a.s. staat It Heidenskip weer in het teken van de Nationale Fierljep Manifestatie, beter bekend als de NFM. De voorbereidingen voor dit evenement zijn in volle gang.

    Lees verder

  27 - 06 - 2015 - De weg van de melk

  Circa dertig genodigden beleefden vrijdagmiddag 26 juni 'de weg van de melk' in It Heidenskip. De tocht was georganiseerd door vier jonge boerinnen en deed de bedrijven van Bokma en Hettinga aan.

    Lees verder

  21 - 06 - 2015 - Marrit springt over de 17 meter grens

  Marrit van der Wal heeft zaterdag 20 juni in IJlst de magische grens voor damesljeppers verbroken. Als eerste fierljepster sprong ze meer dan 17 meter: 17.02.

    Lees verder

  17 - 06 - 2015 - Swaeigat krijgt geld Oranje Fonds

  Dorpshuis It Swaeigat heeft een bijdrage toegezegd gekregen van E 6000 van het Oranje Fonds. Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe stoelen en tafels en voor de verbouwing van de zolder. Ook het Coöperatiefonds van de Rabobank heeft een bi

    Lees verder

  07 - 06 - 2015 - Presentatie CD De Ljurk

  Op een stralende zondagmiddag heeft Jitske Draijer haar CD De Ljurk gepresenteerd. Het lied komt uit het openluchtspel 'De Kening stjêrt' dat vorig jaar in It Heidenskip is opgevoerd.

    Lees verder

  31 - 05 - 2015 - Marrit v.d. Wal pakt schansrecord

  Marrit v.d. Wal heeft het schansrecord bij de dames veroverd. Ze sprong zaterdag 30 mei 16.55 meter, luttele centimeters onder haar Fries record.

    Lees verder

  20 - 05 - 2015 - HT Race

  Het weekend na Hemelvaart was de traditionele HT-race, een sloeproeiwedstrijd van Harlingen naar Terschelling. Het Makkumer team 'De IJsselmeerminnen' met Petra Kampen en stuurman Hendrikes Adema behaalde een 3e plaats.

    Lees verder

  17 - 05 - 2015 - Rintocht en barbecue

  Heidenskipsters konden zaterdag 16 mei hun omgeving eens van een andere kant bekijken. De feestcommissie had een mooie wandeltocht uitgezet door de landerijen en langs de oude Heidenskipstervaart.

    Lees verder

  08 - 05 - 2015 - Slotavond club

  De Heidenskipster jeugd had vrijdag 1 mei de laatste clubavond en waren op IJsboerderij Margje 24 in Nijhuizum. Klik op de foto voor het verslag.

    Lees verder

  30 - 04 - 2015 - Nieuw speeltoestel op fierljepterrein

  Op het fierljepterrein staat een nieuw speeltoestel en klimrek. Hier zullen de kinderen zich heerlijk op vermaken.

    Lees verder

  07 - 04 - 2015 - Paasdrukte bij Wolvetinte

  Geen meubelboulevard maar een natuureilandje zorgde voor paasdrukte in It Heidenskip. Veel mensen namen een kijkje op het nieuwe eilandje dat zaterdag door zo'n 70 vrijwilligers is aangelegd.

    Lees verder

  04 - 04 - 2015 - Kroadedei voor Wolvetinte

  Met vele vrijwilligers is zaterdag 4 april een eilandje gemaakt in het natuurgebied De Wolvetinte. De actie was georganiseerd door de natuurclub Fûgelûntwyk, die met het eilandje extra broedgelegenheid voor met name de stern mogelijk maakt.

    Lees verder

  27 - 03 - 2015 - Tussenstand vernieuwing Koaidyk en Helspaed

  De werkzaamheden aan de Koaidyk en het Helspaed in It Heidenskip liggen goed op schema, aldus Sybe van der Meer, woordvoerder gemeente Súdwest-Fryslân. Nu de asfaltlagen zijn opgebracht is men druk doende met het ophogen en afwerken van de wegkante

    Lees verder

  19 - 03 - 2015 - Uitslag verkiezingen Provinciale Staten en Wetterskip Fryslân

  Op 18 maart heeft de bevolking van It Heidenskip in grote getale gebruik gemaakt van haar stemrecht. Met een opkomstpercentage van 71,4 voor de Provinciale Staten verkiezingen en ... Klik op de foto of de titel, lees verder en bekijk de uitslag!

    Lees verder

  15 - 03 - 2015 - Seconden tellen bij Oerpolderloop

  Het was zondag centimeterwerk op de finish van de zevende Oerpolderloop in It Heidenskip. De eerste prijs was voor Ynte Lemstra met een tijd van 51.30, precies een seconde sneller dan Willem de Boer, die met een tweede plaats genoegen moest nemen.

    Lees verder

  13 - 03 - 2015 - Froulju sjogge yn it waar

  De Heidenskipster 'froulju fan de pôle' hebben woensdag 11 maart een koninklijk dagje uit gehad. Ze brachten een bezoek aan het KNMI in De Bildt en daarna aan paleis Soestdijk.

    Lees verder

  09 - 03 - 2015 - Onderhoud Koaidyk vordert

  De vernieuwing van het wegdek van de Koaidyk vordert gestaag. Er vinden momenteel voorbereidende asfalteringswerkzaamheden plaats. De wapening is inmiddels ook aangevoerd (zie foto's).

    Lees verder

  03 - 03 - 2015 - Otto-Jan Bokma bij de top 5

  Otto-Jan Bokma is genomineerd voor de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2015. Hij is inmiddels doorgedrongen tot de top 5. Stemmen kan tot 24 maart, de uitslag wordt 26 maart bekend.

    Lees verder

  01 - 03 - 2015 - Nog twee weken tot Oerpolderloop

  Zondag 15 maart a.s. staat It Heidenskip weer in het teken van de Oerpolderloop. Menig hardloper is al druk aan het trainen voor de 14 of 7 kilometer. Voor iedere deelnemer ligt er een shirt van Bij Folkert bij de inschrijving.

    Lees verder

  23 - 02 - 2015 - Jeugd laat hersens kraken

  'Zoek de verschillen' was vrijdag 20 februari het favoriete spel van de jeugdclub. De toneelvereniging was aan de beurt om de clubavond te verzorgen en al dan niet verkleed werden verschillende spelletjes gedaan.

    Lees verder

  09 - 02 - 2015 - NK touluken

  Ofrune sneon die TTV It Heidenskip wer mei oant it Nederlans Kampioenskip Touluken

    Lees verder

  04 - 02 - 2015 - Spreeuwen voeren vliegshow op

  Iedere avond vlak na zonsondergang is een bijzonder schouwspel te zien boven It Heidenskip. Een grote zwerm spreeuwen voert een spectaculaire luchtshow op, om vervolgens naar hun slaapplek in de rietvelden te gaan. De show is bezichtigen boven de 'Sâni

    Lees verder

  02 - 02 - 2015 - Uitvoering It oare fel fan Studio

  De prachtige 'Weromblik' van Fanfare 'Studio' in samenwerking met Toanielferiening 'Yn 't oare fel' op 30 januari 2015 trok veel publiek. De tribunes zaten vol. Klik op de foto voor meer informatie.

    Lees verder

  14 - 01 - 2015 - Foto van de maand

  Fotoclub De Blitse Flits ging aan de slag met het fenomeen 'het blauwe uurtje': de tijd vlak voor zonsopgang of vlak na zonsondergang. De foto van Liskje Wiersma-Buma werd uitgekozen tot Foto van de Maand.

    Lees verder

  11 - 01 - 2015 - Jubileum en open dag loonbedrijf Buma

  12,5 Jaar geleden startten Cor en Hendrik Buma met hun loonbedrijf in It Heidenskip. Zaterdag 10 januari werd dit uitgebreid gevierd met een open dag en een feestelijke nieuwjaarsreceptie.

    Lees verder

  24 - 12 - 2014 - Noflik krystfeest

  De kerk van It Heidenskip was bijna te klein op kerstavond. De jeugd van It Heidenskip bracht samen met een mannen- en vrouwenkoor het kerstverhaal 'op de planken'. De redactie van de Heidenskip-site wenst iedereen ook prettige kerstdagen.

    Lees verder

  13 - 12 - 2014 - Froulju fan de pôle in kerstsfeer

  Een traditie in ere hersteld: onder leiding van Dieuwke Feenstra konden Heidenskipster froulju een decoratie voor de kerst maken. De organisatie was in handen van de 'Froulju fan de pôle'.

    Lees verder

  09 - 12 - 2014 - Internationale belangstelling voor Heidenskipster zuivel

  De familie Bokma stond dinsdagochtend 9 december internationaal in de schijnwerpers. Een groep journalisten uit 23 landen bezocht het bedrijf aan de Ursuladyk en de kaasmakerij Nijlander in het kader van een programma van het Ministerie van Buitenlandse Z

    Lees verder

  08 - 12 - 2014 - Winterklus voor fierljeppers

  Het fierljepseizoen is allang voorbij, maar het vrijwilligerswerk gaat gewoon door. Om de stoeltjes op de tribunes langer mee te laten gaan, zijn hoezen gemaakt. Deze komen over de stoeltjes als de tribunes niet in gebruik zijn.

    Lees verder

  05 - 12 - 2014 - Sint mist kinderen van It Heidenskip

  Sinterklaas trof dit jaar een lege school aan in It Heidenskip. Gelukkig bracht een oplettende mem hem naar de kinderen in Workum. OBS De Pipegaal maakte er een filmpje van.

    Lees verder

  02 - 12 - 2014 - Nieuwe borden voor It Heidenskip

  Op initiatief van Dorps- en Streekbelang zijn nieuwe borden geplaatst. Bij de spoorwegovergang en de zijl is nu duidelijk dat hier It Heidenskip begint. Voor de dorpskom staan nieuwe publicatieborden voor activiteiten en evenementen in het dorp.

    Lees verder

  30 - 11 - 2014 - Darten in It Swaeigat

  Het was rekenen geblazen op de laatste vrijdag van november. De maandelijkse baravond in it Swaeigat stond in het teken van darts. Onder leiding van Yde en Sten werd gestreden om de hoogste eer.

    Lees verder

  10 - 11 - 2014 - Grote schoonmaak dorpshuis

  Een flinke groep Heidenskippers heeft het dorpshuis van binnen en buiten schoongemaakt. Klik op de foto voor meer.

    Lees verder

  09 - 11 - 2014 - Spetterende playbackshow!

  Het woord talent viel regelmatig. Energie en plezier spatte van het podium! De jury had het echt moeilijk om winnaars te kiezen. Al met al was het een zeer geslaagde avond.

    Lees verder

  01 - 11 - 2014 - Goed voorbereid de maand november in.....

  Met een nog altijd uitzonderlijk milde herfst waarbij de natuur zich weer op haar mooist tooit, zal toch de winter zich geleidelijk aan gaan manifesteren. Op allerlei terrein vraagt dat een gedegen voorbereiding. De plaatjes getuigen hiervan!

    Lees verder

  27 - 09 - 2014 - Twee buurten vierden Nationale Burendag

  Zaterdag 27 september vierde het centrum van ons dorp (de buurt) al weer voor de 5e keer de Nationale Burendag. Zo langzamerhand is het samen "op de koffie" op de buurt bijna een happening te noemen. Vrijwel alle buurtbewoners schoven deze ochtend

    Lees verder

  17 - 09 - 2014 - Jeugdclub van start

  Vrijdag 12 september was de aftrap van de verschillende clubs voor kinderen van de basisschool. Een mooi sociaal moment voor jong en oud.

    Lees verder

  14 - 09 - 2014 - Onderhoud dorpshuis

  Dorpshuis It Swaeigat kan er weer even tegenaan. Het tegelpad naar de hoofdingang is opnieuw bestraat door vrijwilligers en aannemer Andries Feenstra heeft nieuwe dakramen geplaatst.

    Lees verder

  03 - 09 - 2014 -

  Nu basisschool De Brège dicht is, heeft een groep vrijwilligers het initiatief genomen om activiteiten voor de jeugd te organiseren. Woensdagmiddag was de eerste 'nifelmiddag' in de consistorie van de kerk o.l.v. Wilma de Vries en Janke Kampen.

    Lees verder

  01 - 09 - 2014 - Dorpsfeest

  It Heidenskip kan terugkijken op een geslaagd dorpsfeest. Jong en oud waren zaterdag 30 augustus aanwezig in en rond de feesttent.

    Lees verder

  31 - 08 - 2014 - Touwtrekwedstrijd in loods Buma

  Touwtrekvereniging It Heidenskip organiseerde vrijdag 29 augustus een toernooi in de loods van loonbedrijf Buma. Er deden 8 bondsteams en 3 recreatieteams mee. Winnaar werd It Heidenskip 2.

    Lees verder

  25 - 08 - 2014 - Nard Brandsma wint NK Fierljeppen

  Nard Brandsma pakte zaterdag 23 augustus de Nederlandse fierljeptitel met een sprong van 20.91 meter. De meest besproken sprong was die van Oane Galama, die ongeldig werd verklaard.

    Lees verder

  18 - 08 - 2014 - Opmerkelijk!

  Welke school!! Afgelopen juni heeft basisschool CBS de Brège immers definitief haar deuren moeten sluiten vanwege een te gering aantal leerlingen in het nieuwe schooljaar. Zou dat nieuws bij enig instantie nog niet ècht binnengekomen zijn? Of vraa

    Lees verder

  10 - 08 - 2014 - Fierljepster Marrit van der Wal gehuldigd!

  Fierljepster Marrit van der Wal is zondagavond 10 augustus, en mooi tussen de buien door en zelfs bij een sprankje avondzon, in haar woonplaats It Heidenskip gehuldigd als Fries kampioene bij de dames. Zij maakte een feestelijke tour in een open calèch

    Lees verder

  09 - 08 - 2014 - Marrit van der Wal Fries kampioen fierljeppen

  Na het verbeteren van het Fries damesrecord afgelopen donderdag in IJlst heeft Marrit van der Wal ook de Friese titel bemachtigd. Ze won het FK in Winsum met een afstand van 15.54.

    Lees verder

  07 - 08 - 2014 - Fries record Marrit v.d. Wal

  Fierljepster Marrit van der Wal heeft donderdag 7 augustus in IJlst een nieuw Fries damesrecord gesprongen. Marrit sprong in de finale 16.57 en won daarmee ook de wedstrijd bij de dames.

    Lees verder

  28 - 07 - 2014 - NFM weer groot feest

  De Nationale Fierljep Manifestatie (NFM) was dit jaar weer een groot feest. De finale was vooral een Hollands feestje: drie kampioenen konden worden gehuldigd in 'Kamp Holland'. Naast fierljeppen waren er nog tal van andere activiteiten.

    Lees verder

  05 - 07 - 2014 - Veel bezoekers bij Open Huis

  Het Open Huis op Koaidyk 15 & 16 werd erg druk bezocht.Er was veel belangstelling voor de mooie haven, de uitbreiding van de camping en de nieuwe loopstal van Klaas en Betty Bakker en ook voor het nieuwe zomerhuis van de Familie Wijma. Klik op de foto.

    Lees verder

  03 - 07 - 2014 - Openluchtfestival Studio

  Fanfare Studio It Heidenskip organiseerde zaterdag 28 juni een openluchtfestival waaraan 7 korpsen deelnamen. Studio was zelf aanwezig met een reüniekorps.

    Lees verder

  29 - 06 - 2014 - Afscheid van De Brège

  Met een spetterende circusshow hebben de leerlingen van De Brège het schooljaar afgesloten. Het was tevens het afscheid van De Brège en het einde van een tijdperk in It Heidenskip: de deur gaat definitief dicht.

    Lees verder

  16 - 06 - 2014 - De kening is dea

  It Heidenskip kan terugzien op een succesvolle openluchtvoorstelling 'De Kening stj�rt'. Vier keer uitverkocht, prachtig weer, enthousiast publiek, naborrelen in de tent. Kortom: it wie geweldich!

    Lees verder

  13 - 06 - 2014 - Geslaagd!

  Het waren spannende dagen voor veel eindexamenkandidaten. Geslaagd of niet? In It Heidenskip kon zeker 14 keer de vlag uit.

    Lees verder

  09 - 06 - 2014 - Vogels verkeersbord

  Hieronder volgt belangrijke verkeersinformatie: vooral voor bezoekers van de openluchttheatervoorstelling "De Kening stjêrt"

    Lees verder

  06 - 06 - 2014 - Extra voorstelling

  De belangstelling voor de openluchttheatervoorstelling "De Kening stjêrt" in It Heidenskip is groot. Toneelvereniging "Yn it Oare Fel" houdt daarom een extra voorstelling. Deze is op zondagmiddag 15 juni en begint om 15.00 uur.

    Lees verder

  28 - 05 - 2014 - Verkoop oude schoolspullen

  Van oude schoolplaten tot boeken, dia's en een oude fotocamera; alles was te koop woensdag op de `zolderverkoop` van De Brège. De uitverkoop was georganiseerd door de OR en de opbrengst is bestemd voor het afscheidsfeest van de leerlingen.

    Lees verder

  26 - 05 - 2014 - UItslag It Heidenskip / verkiezingen Europees Parlement

  Donderdag 22 mei hebben de burgers van It Heidenskip hun stem uitgebracht. Met een opkomstpercentage van bijna 44%. Dat is ruim boven het landelijk gemiddelde. Voor de uitslag: klik op foto

    Lees verder

  25 - 05 - 2014 - Bart Helmholt wint in It Heidenskip

  Bart Helmholt heeft zaterdag de fierljepwedstrijd in It Heidenskip gewonnen. Hij sprong in de finale 20.28 en ging daarmee Oane Galama voorbij, die een afstand van 19.88 noteerde. Nard Brandsma werd met 19.53 derde.

    Lees verder

  18 - 05 - 2014 - Heidenskipster roeikampioenen

  Het damesroeiteam `De IJsselmeerminnen` uit Makkum is zaterdag Fries Kampioen geworden tijdens het Iepen Frysk Kampioenskip in Lemmer. De Heidenskipsters Hendrikes Adema (stuurman) en Petra Kampen (slagroeister) maken deel uit van dit team.

    Lees verder

  18 - 05 - 2014 - Studio wint Gouden Spiker Bokaal

  Geweldig succes voor Studio op het Gouden Spiker Festival. Studio won de gouden spiker voor het totaal programma, de 1e prijs voor het beste verplichte werk en de derde prijs voor solist Jan Engelsma.

    Lees verder

  16 - 05 - 2014 - Bijzondere afsluiting jarenlange band Kerk en Brège

  Voor alle kinderen van 'CBS de Brege' uit it Heidenskip was het vrijdag 16 mei een feestelijke ochtend. Aan het einde van dit schooljaar sluiten de deuren van 'de Brege' en gaan alle kinderen na de zomervakantie naar hun nieuwe school in Koudum of Work

    Lees verder

  13 - 05 - 2014 - Nieuwe bedrijvigheid in It Heidenskip

  De eieren van het biologische legkippenbedrijf "de Utrin" van de familie Bakker zijn nu ook te koop bij "De Wide Luts", het nieuwe bedrijf aan de Heidenskipsterdyk 8.

    Lees verder

  23 - 04 - 2014 - Kaartverkoop van start

  De kaartverkoop van de openluchtvoorstelling "De Kening stjêrt" is van start.

    Lees verder

  23 - 03 - 2014 - Oerpolderloop was genieten

  Prachtige Hollandse wolkenluchten, de zon strak aan de hemel en een pittig windje. Het was zondagmiddag genieten geblazen voor de ruim 230 deelnemers aan de Oerpolderloop. Willem de Boer kwam na 52.37 als eerste over de finish van de ruim 14 kilometer.

    Lees verder

  22 - 03 - 2014 - It Heidenskip weer schoon

  Himmeldei 2014. Op deze herfstige voorjaarsdag hebben 9 Heidenskipsters onze wegbermen en slootswallen weer van hun zwerfvuil verlost.

    Lees verder

  20 - 03 - 2014 - Bestuurswisseling De Oosthoek

  Begrafenisvereniging De Oosthoek heeft op haar ledenvergadering afscheid genomen van drie bestuursleden, waaronder voorzitter en bode Pytsje Kampen.

    Lees verder

  19 - 03 - 2014 - It Heidenskip stemt

  It Heidenskip blijft een 'CDA-bolwerk'. Het CDA kreeg 52 procent van de stemmen. FNP haalde bijna 20 procent. De derde partij van It Heidenskip is Totaal Lokaal met 7,3 procent.

    Lees verder

  05 - 03 - 2014 - Inschrijven voor Oerpolderloop

  Een maand later dan gebruikelijk, maar zeker niet van de loopkalender verdwenen: de Oerpolderloop wordt gehouden op zondagmiddag 23 maart. Inschrijven kan nu al.

    Lees verder

  27 - 02 - 2014 - Iepenloftspul in It Heidenskip

  De toneelvereniging werkt momenteel aan een iepenloftspul dat in juni wordt opgevoerd. Locatie is een weiland aan de Ursuladyk. Vrijwilligers zijn welkom!

    Lees verder

  03 - 02 - 2014 - Succes op NK touwtrekken

  De touwtrekkers van It Heidenskip kunnen terugkijken op een succesvol Nederlands Kampioenschap indoor. Ze namen drie eerste prijzen mee naar huis. De 680-ploeg, de 540-ploeg en de jeugd werden Nederlands kampioen.

    Lees verder

  28 - 01 - 2014 - Water in haven van familie Bakker

  Na jarenlange voorbereiding was het maandag 28 januari zo ver: de nieuwe haven bij minicamping De Oosthoek van de familie Bakker stroomde vol water. Betty bediende de kraan.

    Lees verder

  15 - 01 - 2014 - Actie voor Kilangala

  De Stichting Trijntje Beimers - met Heidenskipster Pytsje Kampen als voorzitter en drijvende kracht - is een actie gestart om geld in te zamelen voor een ambulance voor de Kilangala Missiepost in Tanzania.

    Lees verder

  16 - 12 - 2013 - Touwtrekkers naar WK

  TTV It Heidenskip gaat in februari naar Ierland om Nederland in de 680 kilo klasse te vertegenwoordigen op het WK. TTV It Heidenskip won de kwalificatiewedstrijd tegen Monnickendam.

    Lees verder

  12 - 12 - 2013 - Adventskalender in het nieuws

  De levensgrote adventskalender in It Heidenskip trekt de aandacht. Verschillende kranten hebben er al over geschreven. Woensdag 11 december trok de Leeuwarder Courant ruim een halve pagina uit voor de cijfers die steeds meer tuinen verlichten.

    Lees verder

  02 - 12 - 2013 - Licht in de adventtijd

  In it Heidenskip is op 1 december 2013 feestelijk een levensgrote adventskalender in het licht gezet. Tijdens de eerste adventszondag is cijfer 1 van de adventskalender door de kinderen van de kerk ontstoken.

    Lees verder

  01 - 12 - 2013 - Fleur en kleur op playbackshow

  De jaarlijkse playbackshow van Disco Silver was zaterdag 30 november weer een groot succes. Mylene & Rosanna, Ciske de Rat en Queen stalen de show. Maar ook veel K's, spiegelbeelden, toppers en andere artiesten maakten er een bont geheel van.

    Lees verder

  18 - 11 - 2013 - Himmel en skjin

  Dorpshuis It Swaeigat krijgt zijn jaarlijkse grote schoonmaakbeurt. Vrijwilligers steken de handen uit de mouwen en zorgen ervoor dat het dorpshuis er weer 'himmel en skjin' op staat.

    Lees verder

  11 - 11 - 2013 - Bijzondere schilderijen

  In museum Warkums Erfskip zijn tijdens de Warm Winterfair in Workum op vrijdag 15 november twee bijzondere schilderijen te bezichtigen. Speciaal voor deze dag hangen de schilderijen van Sible Westendorp en Margaretha Hettinga in het museum.

    Lees verder

  29 - 10 - 2013 - Storm over It Heidenskip

  De storm van maandag 28 oktober heeft veel schade aangericht. Ook in It Heidenskip vielen bomen om en raakten gebouwen beschadigd. De grote wilg van de familie Haanstra legde het loodje. Ytsie Galama nam een kijkje bij de Wolvetinte en hield het niet droo

    Lees verder

  25 - 09 - 2013 - Noordenbos succesvol op Kokedei

  De familie Noordenbos kan terugzien op een succesvolle Kokedei in Workum. De jury wees de bedrijfscollectie van Noordenbos aan als kampioen.

    Lees verder

  21 - 09 - 2013 - Burendag

  Op de jaarlijks terugkerende nationale Burendag ontmoeten de bewoners van Brânburren elkaar altijd rond koffietijd. Ook dit jaar waren er weer veel buurtgenoten komen opdraven op het voorterrein van de Brège voor een gezellige babbel onder het genot

    Lees verder

  14 - 09 - 2013 - Winnaars zonnebloemenwedstrijd

  De zon die in de afgelopen weken en maanden veel was te zien, heeft er voor gezorgd dat er in it Heidenskip vele zonnebloemen groeien. Dit is geen toeval. De feestcommissie had een zonnebloemwedstrijd uit geschreven en alle kinderen konden mee doen.

    Lees verder

  14 - 09 - 2013 - Meine Kampen kampioen fan it IepenHeidenskipster Heafoark-darttoernooi.

  Op zaterdagavond, 14 september jl., werd in it Heidenskip voor de derde keer het open Heidenskipster hooivorkdarttoernooi georganiseerd. De uitslag is geworden: 1: Meine Kampen 2: Arjen Kampen 3. Antsje Groenhhof. Er waren 48 deelnemers.

    Lees verder

  02 - 09 - 2013 - Heidenskipster jeugd wint touwtrekken

  De touwtrekwedstrijd op 30 augustus is gewonnen door de Heidenskipster jeugd. De wedstrijd was een Heidenskipster aangelegenheid, omdat andere teams het lieten afweten. Het was er niet minder gezellig om.

    Lees verder

  27 - 08 - 2013 - Touwtrekken bij Buma

  De touwtrekvereniging organiseert vrijdag 30 augustus een wedstrijd in de loods van hoofdsponsor Gebr. Buma. Iedereen kan meedoen, want er is ook een recreantenklasse. Teams kunnen zich inschrijven bij Arjen Kampen.

    Lees verder

  14 - 08 - 2013 - Dode Otter op de Heidenskipsterdyk

  Een dode otter gevonden op de Heidenskipsterdyk.

    Lees verder

  28 - 07 - 2013 - Records op 25e NFM

  De 25e editie van de Nationale Fierljep Manifestatie is gewonnen door Jaco de Groot. Hij sprong een nieuw NFM-record van 21.15 meter. De winnende afstand van Age Hulder bij de junioren - 20.05 - was zowel een NFM-record als een Fries record.

    Lees verder

  24 - 07 - 2013 - 25 jaar Nationale Fierljep Manifestatie

  It Heidenskip is druk bezig met de organisatie van de 25e Nationale Fierljep Manifestatie, beter bekend als de NFM. Zaterdag 27 juli staat het fierljepdorp weer in het middelpunt van ljeppend Nederland.

    Lees verder

  20 - 07 - 2013 - Gespot........!

  Nú al gespot de Holland karavaan in It Heidenskip, hét fierljepdorp van de Zuidwesthoek! De polstokspringers en trouwe supporters uit Polsbroek e.o. zullen a.s. donderdag definitief in It Heidenskip neerstrijken in de aanloop naar de 25ste NFM, de n

    Lees verder

  14 - 07 - 2013 - Studio scoort goed op WMC

  De Heidenskipster fanfare Studio heeft zaterdag 14 juli goed zaken gedaan op het Wereldmuziekconcours in Kerkrade. Studio scoorde 88.08 punten en was daarmee zeer tevreden. Het bleef nog lang onrustig in Kerkrade...

    Lees verder

  08 - 07 - 2013 - Team Fryslân wint Tweekamp

  Het was tot de laatste sprong spannend, maar Jacco de Groot wist zijn team Holland niet naar de overwinning te springen. Het Friese team won zaterdag de fierljep-Tweekamp Friesland-Holland.

    Lees verder

  04 - 07 - 2013 - Bart Helmholt pakt schansrecord

  Bart Helmholt won woensdag 3 juli de (inhaal)fierljepwedstrijd in It Heidenskip. Met een afstand van 21.21 vestigde hij bovendien een nieuw schansrecord.

    Lees verder

  01 - 07 - 2013 - Opening Natuurgebied De Wolvetinte

  1 Juli 2013 is in It Heidenskip de natuurpolder De Wolvetinte geopend tijdens een feestelijke afsluiting van het Oever- en Kadeproject It Heidenskip. Het gebied is door het Wetterskip Fryslân aan de Provincie Fryslân overgedragen.

    Lees verder

  23 - 06 - 2013 - Uitnodiging afsluiting oever- en kadeproject It Heidenskip

  Wetterskip Fryslân en Het Friese Merenproject nodigen inwoners van It Heidenskip van harte uit voor de feestelijke afsluiting van het oever- en kadeproject It Heidenskip op maandag 1 juli 2013.

    Lees verder

  15 - 06 - 2013 - De Wolvetinte krijgt vorm

  Het natuurproject De Wolvetinte van weidevogelclub Fûgelûntwyk krijgt steeds meer vorm. Siebe Tjalma en Ysbrand Galama werkten vrijdag aan hun eigen ontworpen kunstwerk in het gebied bij de Fluessen.

    Lees verder

  14 - 06 - 2013 - Geslaagd

  Door examenfraude in Rotterdam werd de spanning er nog even ingehouden, maar deze week kwam eindelijk het verlossende telefoontje: geslaagd!

    Lees verder

  05 - 06 - 2013 - "Pikeoerstekplak" op Ursuladyk

  Het is momenteel een drukte van jewelste in de plasdras van Mellius Kramer aan de Ursuladyk. Grutto`s werken hard om hun jongen groot te brengen en te beschermen. Automobilisten en fietsers worden met een speciaal "oversteekbord" geattendeerd op ....

    Lees verder

  23 - 05 - 2013 - Hike & Bike Tour door It Heidenskip

  Zaterdag 25 mei a.s. wordt het druk op de Heidenskipsterdyk. Dan wordt de Hike & Bike Tour 2013 gehouden waaraan verschillende melkveebedrijven in It Heidenskip meedoen. Start en finish is in Workum. Meer info: www.frieslandbeweegt.nl

    Lees verder

  19 - 05 - 2013 - Koude start fierljeppen

  Het fierljepseizoen in It Heidenskip ging zaterdag 18 mei koud van start. 's Middags liet de zon zich nog even zien, maar 's avonds was de winterjas geen overbodige luxe. Uitslagen: www.fierljeppe.nl

    Lees verder

  27 - 04 - 2013 - Himmeldei in It Heidenskip

  Voor meer:klik op de foto.

    Lees verder

  24 - 04 - 2013 - It Heidenskip Schoon

  Zaterdag 27 april a.s. is het 'himmeldei' in It Heidenskip. Doarps- en Streekbelang roept iedereen op mee te helpen de rommel in de bermen in het buitengebied op te ruimen. Verzamelen om 9.30 uur bij het dorpshuis, dorpsbelang zorgt voor prikkers en zak

    Lees verder

  19 - 04 - 2013 - Gastgezinnen gezocht

  Ook dit jaar is AFS (Internationale organisatie voor interculturele uitwisselingen) weer op zoek naar gastgezinnen voor jongeren in de leeftijd van 15-18 jaar.

    Lees verder

  16 - 04 - 2013 - Handwerkkunst van Ytsje Heins

  In het dorpshuis is een tentoonstelling te zien van de handwerkkunst van Ytsje Heins. Ytsje heeft een verzameling van verschillende werken en technieken uitgezocht en aan het dorpshuis in bruikleen gegeven. De werken zijn te bewonderen in de kleine zaal.

    Lees verder

  29 - 03 - 2013 - Winters Heidenskip - lente 2013!

  Plaatjes van een prachtig natuurverschijnsel in de lente, die inmiddels al weer een week oud is....,een week lang een straffe oostenwind en een matige vorst in de nacht heeft het opgestuwde water aan de oevers van de Fluessen doen aanvriezen tot diep in h

    Lees verder

  21 - 03 - 2013 - Bestemmingsplan ter inzage

  Het ontwerp bestemmingsplan It Heidenskip en het ontwerp 'Beheersverordeningen Buitengebied' liggen van 22 maart tot 4 april ter inzage bij de gemeente.

    Lees verder

  15 - 03 - 2013 - Stem op Fûgelûntwyk

  Feriening foar Doarps- en Streekbelang en de greidefûgelklup Fûgelûntwyk hebben het project Wolvetinte voorgedragen als Kroonappel van het Oranje Fonds. Stemmen kan dit weekend.

    Lees verder

  07 - 03 - 2013 - Fûgelûntwyk wint Sulveren Skries

  Fûgelûntwyk uit It Heidenskip is de winnaar van de Sulveren Skries 2012. Fûgelûntwyk krijgt de prijs voor het beste initiatief in 2012 op het gebied van agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Fryslân. Gedeputeerde Johannes Kramer reikte d

    Lees verder

  26 - 02 - 2013 - Touwtrekjeugd wint prijs

  TTV It Heidenskip Jeugd won zaterdag 23 februari op een internationaal toernooi in Renswoude de tweede prijs. It Heidenskip senioren werden eerste in 680 kilogram klasse.

    Lees verder

  24 - 02 - 2013 - Oerpolderloop; de Hel van 2013

  De Oerpolderloop kon dit jaar terecht 'een helse loop door It Heidenskip' worden genoemd. Met een straffe wind, zo nu en dan sneeuw en een temperatuur net boven het vriespunt was het afzien voor de lopers, maar vooral ook voor de vrijwilligers en toescho

    Lees verder

  11 - 02 - 2013 - Inschrijving Oerpolderloop van start

  Zondag 24 februari a.s. wordt voor de vijfde keer de Oerpolderloop gehouden. De organisatie is in handen van SV Friesland. Inschrijven kan via hun site.

    Lees verder

  04 - 02 - 2013 - Touwtrekkers Nederlands Kampioen

  De Heidenskipster touwtrekkers in de klasse tot 680 kilo zijn zaterdag 2 februari in Damwoude Nederlands Kampioen geworden. De Heidenskipsters zijn al jaren oppermachtig in deze klasse.

    Lees verder

  31 - 01 - 2013 - Oane Fryske Sporter fan it jier

  Oane Galama is woensdag 30 januari tijdens het Sportgala Fryslân gekozen tot Fryske Sporter fan it Jier 2012. De Nederlands kampioen fierljeppen won met 9 punten verschil van skûtsjeschipper Douwe Visser.

    Lees verder

  23 - 01 - 2013 - Tentoonstelling fotoclub

  Fotoclub 'De Blitse Flits' heeft een fototentoonstelling ingericht in It Swaeigat. Het thema is 'Landschap in zwart-wit'.

    Lees verder

  22 - 01 - 2013 - AFS Fryslân zoekt gastgezinnen voor buitenlandse scholieren

  De internationale organisatie voor interculturele uitwisselingen AFS is op zoek naar gastgezinnen voor een aantal buitenlandse scholieren in de leeftijd van 15-18 jaar gedurende 10 maanden. Deze scholieren komen binnenkort naar Nederland en gaan begin 201

    Lees verder

  13 - 01 - 2013 - Oane Galama genomineerd

  Fierljepper Oane Galama is genomineerd voor de titel 'Fryske Sporter 2012'.Tot en met 27 januari kan er op hem gestemd worden. De uitslag wordt 30 januari bekend.

    Lees verder

  06 - 01 - 2013 - Koartsluting trekt veel publiek

  Het was zaterdag 5 januari volle bak in het dorpshuis It Swaeigat. De rockopera 'It Swurd fan Damocles' van Koarsluting en Studio was helemaal uitverkocht.

    Lees verder

  01 - 01 - 2013 - In lokkich Nijjier!

  De redactie van de Heidenskipsite wenst u een heel gelukkig en voorspoedig 2013!

    Lees verder

  04 - 12 - 2012 - Regels carbidschieten

  Vanaf dit jaar geldt er een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening als het gaat om carbid schieten en vreugdevuren tijdens de jaarwisseling.

    Lees verder

  18 - 11 - 2012 - Playbackshow vol talent

  De jaarlijkse playbackshow was weer een groot succes. De vele acts lieten zien dat It Heidenskip vol talent en creativiteit zit.

    Lees verder

  03 - 11 - 2012 - Ontwerp-structuurvisie `Fryslân Windstreek 2012` - petitie

  Doarps- en Streekbelang wil haar inwoners wijzen op de petitie van Dorpsbelang Gaast n.a.v. de ontwerp-structuurvisie 'Fryslân Windstreek 2012'.

    Lees verder

  27 - 10 - 2012 - Pompoen van 19,2 kilo

  Bernd Terluin bracht vrijdag 26 oktober de zwaarste pompoen mee naar het dorpshuis. Zijn exemplaar woog maar liefst 19,2 kilo. Inger Haanstra had haar pompoen het mooist versierd.

    Lees verder

  22 - 10 - 2012 - Visserslatijn?

  Freerk Hettinga kwam zondag 21 oktober bijna armen te kort om zijn vangst te beschrijven. De foto spreekt boekdelen: Freerk ving in de Heidenskipsterfeart een snoek van een meter lengte.

    Lees verder

  15 - 10 - 2012 - Minke Adema-Deinum 40 jaar organiste

  Op zondagmorgen 14 oktober werd tijdens de dienst in de kerk van de Protestantse Gemeente It Heidenskip herdacht, dat Minke Adema-Deinum 40 jaar lang in it Heidenskip de kerkdiensten op het orgel heeft begeleid.

    Lees verder

  14 - 10 - 2012 - Van vliegende start naar hete snert!

  Zondag 14 oktober is de traditionele jaarlijkse snertrace met open valken weer van start gegaan. Deze keer met wel een heel bijzonder verloop.... Voor het eerst in de ruim 20-jarige geschiedenis manifesteerden de weergoden zich

    Lees verder

  06 - 10 - 2012 - Fries museum en Omrôp Fryslân zoeken amateurkunstenaars in It Heidenskip

  Het Fries Museum brengt in 2013 samen met Omrop Fryslân een Friese talentenjacht voor amateurkunstenaars op de buis. Vanaf 1 oktober gaat de zoektocht naar nieuw kunsttalent van start. Ben je amateurkunstenaar, heb je iets met Friesland en ben je 18 ja

    Lees verder

  01 - 10 - 2012 - Uitslag fotowedstrijd

  Uit de inzendingen voor de fotowedstrijd zomer 2012 met het thema "2012 Groeten uit" heeft de jury als winnende foto gekozen: 'Ploegen in Gaasterland' - een foto van Rinkje van der Heide.

    Lees verder

  12 - 09 - 2012 - De resultaten van de verkiezingen uit It Heidenskip zijn bekend.    Lees verder

  12 - 09 - 2012 - Inschrijven voor de jaarlijkse 'Snertrace', het unieke zeilevenement met poly-valken!

  De traditionele Snertrace wordt dit jaar gehouden op zondag 14 oktober. Inschrijven voor dit unieke zeilevenement met poly-valken kan tot zondag 7 oktober bij n van de leden van het organisatiecomit.

    Lees verder

  09 - 09 - 2012 - Brons voor 1ste team van It Heidenskip op autocross Koudum

  Op de eerste dag van de autocross in Koudum behaalde team 1 uit It Heidenskip de 3de prijs. Een bijzonder mooi eerste resultaat om in een deelnemersveld van 15 teams als derde over de eindstreep te komen!

    Lees verder

  26 - 08 - 2012 - Huldiging fierljepkampioen Oane

  Zondagavond is fierljepkampioen Oane Galama op grootse wijze gehuldigd in It Heidenskip. Oane won zaterdag 25 augustus het NK fierljeppen in IJlst met een sprong van 20.63, tevens een nieuw persoonlijk record.

    Lees verder

  24 - 08 - 2012 - Fotowedstrijd

  Al terug van vakantie met een schat aan foto`s? Stuur je meest veelzeggende, aangrijpende, verrassende, inspirerende vakantiefoto naar de redactie en ding mee naar de titel! Inzenden kan tot 10 september.

    Lees verder

  23 - 08 - 2012 - It Heidenskip kaatsdorp

  Heidenskipsters kunnen niet alleen fierljeppen. Zondag 19 augustus werd er onder zeer warme omstandigheden de Lekjepartij gekaatst. Maar liefst 16 parturen streden om de prijzen.

    Lees verder

  19 - 08 - 2012 - Donderend einde fierljeppen

  De wedstrijd moest halverwege al even worden stilgelegd vanwege regen, maar na afloop ging het helemaal los: een donderende onweersbui maakte woensdag een einde aan een mooie fierljepavond. De prijzen waren toen al verdeeld.

    Lees verder

  07 - 08 - 2012 - Driekleur weer boven water.....

  Tot op heden een onbekende volijverige vlaggen'maat' strijkt op de NFM-avond met beste bedoelingen de vlag bij het kerkje op Brânburren!! Na openstelling van het kerkje i.v.m. Tsjerkepaad 'verdween' de vlag vervolgens in de consistorie alwaar k

    Lees verder

  05 - 08 - 2012 - Schansrecord voor Ysbrand Galama

  Ysbrand Galama won zaterdag 4 augustus met een nieuw pr en schansrecord de 1e klas fierljepwedstrijd. Met een afstand van 20.77 won hij de wedstrijd.

    Lees verder

  05 - 08 - 2012 - Heidenskipster vlaggemeester kreeg hulp uit onverwachte hoek.....

  Op de avond van de 28ste juli, de dag van de Nationale Fierljep Manifestatie in It Heidenskip, toog Heidenskipster vlaggemeester Siebe Tjalma naar de vlaggenmast naast het kerkje op Brânburren. Tot zijn verbazing en ontsteltenis bleek de Nederlandse dr

    Lees verder

  03 - 08 - 2012 - Studio op de radio

  Zondag 5 augustus is fanfare Studio te horen op Omrop Fryslân. In het programma 'Muzyk Maskelyn' is het optreden te horen dat Studio in maart van dit jaar gaf tijdens het concours OMF in de Lawei in Drachten.De uitzending is om 18.00 uur.

    Lees verder

  29 - 07 - 2012 - NFM 2012 en 'The Day After'

  Wat een prachtige NFM manifestatie was het ook dit jaar weer! Er is fantastisch gesprongen door fierljeppers uit alle windstreken en het thema van dit jaar 'Engeland' in het kader van de Olympische Spelen in Londen was uitermate mooi uitgewerkt. Over de g

    Lees verder

  27 - 07 - 2012 - 'Voorbereidingen' voor de NFM morgen 28 juli in beeld!

  'Voorbereidingen' voor de NFM morgen 28 juli in beeld! Bij de foto`s: gelegenheidscamping,vertier,inspringen,opbouw evenement.

    Lees verder

  12 - 07 - 2012 - In prachtige musikal fan basisskoalle de Brège.    Lees verder

  08 - 07 - 2012 - Toneelvoorstelling 'Feint fan twa masters' was een groot succes.    Lees verder

  07 - 07 - 2012 - Het dorpsfeest is van start gegaan.    Lees verder

  06 - 07 - 2012 - Bezoek koningin Beatrix aan het Fierljeppen in It Heidenskip

  Onder een stralende zomerzon bracht koningin Beatrix 6 juli j.l. een kort bezoek aan It Heidenskip. Ze bezocht een demonstratie van het fierljeppen op de bekende fierljepschans in het dorp.

    Lees verder

  06 - 07 - 2012 - Reünie in It Heidenskip

  It Heidenskip kan terugkijken op een geslaagde reünie. Circa 170 reünisten - inwoners en oud-inwoners van It Heidenskip - ontmoetten elkaar in de feesttent en maakten er een mooie dag van.

    Lees verder

  05 - 07 - 2012 - Voorbereidingen reünie in volle gang

  Het was donderdag al een drukte van belang op het fierljepterrein en in it Swaeigat. Reüniecommissie, toneelvereniging en kunstenaars waren samen met veel vrijwilligers druk aan het werk om de puntjes op de i te krijgen.

    Lees verder

  01 - 07 - 2012 - Extra voorstelling toneel

  De belangstelling voor de toneelvoorstelling 'Feint fan twa masters' van toneelvereniging 'Yn it oare fel' is groot. Daarom is er een extra voorstelling op zondag 8 juli om 16.00 uur.

    Lees verder

  28 - 06 - 2012 - Nieuwsbrief renie

  De voorbereidingen voor de renie op 6 juli a.s. zijn in volle gang. Het programma en andere bijzonderheden zijn te lezen in de nieuwsbrief van de reniecommissie.

    Lees verder

  26 - 06 - 2012 - Kunst bij de Boer

  Wethouder Wigle Sinnema heeft zaterdag 23 juni de kunstroute Kunst bij de Boer geopend op biologische kaasmakerij De Nylander in Workum. De route gaat ook langs twee bedrijven in It Heidenskip.

    Lees verder

  24 - 06 - 2012 - Openluchtfestival Studio

  De fierljeparena van It Heidenskip was zaterdag niet gevuld met sporters, maar met muziekliefhebbers. Negen muziekverenigingen traden op tijdens het openluchtfestival van Studio.

    Lees verder

  21 - 06 - 2012 - Nard Brandsma wint op thuisschans

  Nard Brandsma uit It Heidenskip heeft woensdag de 1e klas fierljepwedstrijd gewonnen. Op zijn thuisschans sprong hij de verste afstand van de avond: 19.70 meter.

    Lees verder

  14 - 06 - 2012 - Geslaagd

  De uitslagen van de eindexamens zijn bekend en dat betekent dat de vlag uit kan.

    Lees verder

  12 - 06 - 2012 - Laatste kans aanmelden renie

  De renie van 6 juli a.s. krijgt een speciaal tintje nu Hare Majestein Koningin Beatrix een bezoek aan It Heidenskip brengt. Aanmelden voor de renie kan deze week nog.

    Lees verder

  11 - 06 - 2012 - Foto-expositie renie

  Op vrijdag 6 juli wordt een renie georganiseerd in It Heidenskip. De reniecommissie heeft de fotoclub gevraagd om een fotopresentatie te maken met als thema "It Heidenskip oan it wurk". Iedereen kan hiervoor foto's inzenden.

    Lees verder

  10 - 06 - 2012 - It Swaeigat kleurt oranje

  Het duurt nog even voordat Koningin Beatrix komt, maar It Swaeigat kleurde zaterdag al oranje. De stemming kon beter; ook hier verloor Nederland van Denemarken.

    Lees verder

  07 - 06 - 2012 - Koninklijk bezoek

  Hare Majesteit Koningin Beatrix bezoekt vrijdag 6 juli a.s. It Heidenskip.Ze gaat een kijkje nemen op de renie en krijgt een demonstratie van de fierljeppers. Het bezoek is onderdeel van haar streekbezoek aan Zuidwest-Friesland.

    Lees verder

  05 - 06 - 2012 - Vakantiefotowedstrijd

  FOTOWEDSTRIJD Vakantietijd, tijd voor een nieuwe fotowedstrijd!

    Lees verder

  04 - 06 - 2012 - Huisnummers in beeld

  De adressen in het buitengebied van It Heidenskip zijn nu beter te vinden dankzij de nummerplaatjes die zijn geplaatst door de Feriening foar Doarps- en Streekbelang. De plaatjes zijn gefinancierd uit het Kernenfonds van de gemeente Sdwest-Frysln.

    Lees verder

  30 - 05 - 2012 - Twee keer langs Elfsteden

  Siebe en Tryntsje Tjalma fietsten samen met 17 andere leden van WV Workum de Elfstedentocht twee keer. Ze fietsten de 480 kilometer in 23 uur en zamelden geld in voor het ALS-Fonds en het Foppefonds.

    Lees verder

  13 - 05 - 2012 - Geslaagden muziekexamen

  De afgelopen weken zijn er door verschillende Heidenskipsters met succes muziekexamens afgelegd. Vrijdag 11 mei werden de D-diploma's - het hoogst haalbare - uitgereikt.

    Lees verder

  06 - 05 - 2012 - Gerestaureerd orgel weer in gebruik

  De Protestantse Gemeente heeft zondag 6 mei het gerestaureerde orgel weer in gebruik genomen. Het orgel is de afgelopen maanden onder handen genomen door de firma Bakker en Timmenga in Leeuwarden.

    Lees verder

  26 - 04 - 2012 - Fusie basisscholen Nije Gaast

  De vereniging Nije Gaast, waaronder ook CBS De Brge valt, heeft een toekomstplan opgesteld. Hierin is ook een fusie van De Brge en It Finster in Workum opgenomen. De Brge sluit per 1 augustus 2013.

    Lees verder

  26 - 04 - 2012 - Froulju fan de ple

  Negen Heidenskipster vrouwen togen woensdag 25 april naar Amsterdam voor het uitje van 'Froulju fan de ple'. Eerst werd de stad op de fiets verkend, onder leiding van een gids. 's Middags kregen ze een kijkje achter de schermen van het Muziektheater.

    Lees verder

  16 - 04 - 2012 - Vers gras voor de koeien

  Nu het voorjaar is aangebroken, kunnen de koeien weer vers gras eten. Sommige boeren gooien de staldeuren open en laten de koeien in de wei, anderen voeren de koeien binnen het verse gras.

    Lees verder

  12 - 04 - 2012 - `Sluis` in Heidenskipsterfaert neemt serieuze vorm aan....

  Met de verdere werkzaamheden van het Waterschap aan de doorvaarbare waterkering in de Heidenskipsterfaert wordt dit zo langzaamaan een serieus kunstwerk!

    Lees verder

  08 - 04 - 2012 - Werkzaamheden aan doorvaarbare kering in vergevorderd stadium

  Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de doorvaarbare waterkering in de Heidenskipsterfaert in een vergevorderd stadium. Het vaarwater dat loopt van het Hofmeer naar de kern van het dorp is voor alle scheepvaart nu nog geblokkeerd. Het totaalplan is te vi

    Lees verder

  05 - 04 - 2012 - Untsnapping t it 'Untwennings nst!'

  Untsnapping t it Untwennings nst 25 maart 2012 Nei it wykelijkse borrel oerke, binne 13 persoanen mei rollators en ynfalide karren, ntsnapt en waarnommen op de Koaidyk . Ope buurt hie men se wol ml tjirgjen heart. Hja wiene al hiel yn

    Lees verder

  28 - 03 - 2012 - Uitslag fotowedstrijd

  Dit is de winnende foto van de fotowedstrijd met het thema `voorbereidingen`, gemaakt door Janke Kampen-Cnossen. Janke, gefeliciteerd hiermee! Klik op titel.

    Lees verder

  24 - 03 - 2012 - Open dag druk bezocht

  De open dag bij de maatschap Haanstra is vrijdag 23 maart druk bezocht. Vele belangstellenden grepen de gelegenheid aan om in de nieuwe stal te kijken.

    Lees verder

  19 - 03 - 2012 - Demonstratie doorzaaien grasland

  Op het bedrijf van de fam. Oenema werd maandagmiddag 19 maart de Evers Grass Profi gedemonstreerd. Deze machine voert vier bewerkingen in n werkgang uit: egaliseren, eggen, zaaien en aanaarden.

    Lees verder

  10 - 03 - 2012 - Niet langer bomen op polderdyk!

  Op zaterdag 10 maart zijn alle bomen rond de pleats "de Reaskurre" gerooid. Dit is gebeurd in het kader van het project `Oever&Kadeverbetering It Heidenskip van het Waterschap. Enkele van de meer dan 30 jaar oude populieren hadden al eerder op natuurlijk

    Lees verder

  09 - 03 - 2012 - Laat je niet verrassen tijdens je ontspannen uurtjes.....

  Stijging woninginbraken in Súdwest-Fryslân. De politie Fryslân constateert de laatste weken weer een toename van het aantal woninginbraken. Reden voor de politie Fryslân, woningstichtingen en de gemeente Súdwest-Fryslân om alles op a

    Lees verder

  09 - 03 - 2012 - Werkzaamheden in Heidenskipsterfeart van start.

  Onlangs zijn de werkzaamheden in de Heidenskipsterfeart van start gegaan als onderdeel van het Projectplan Oever-&Kadeverbetering It Heidenskip e.o. Hiermee is het vaarwater dat loopt van het Hofmeer naar de kern van het dorp voor alle scheepvaart tot

    Lees verder

  08 - 03 - 2012 - Touwtrekkers tevreden over 2e plaats WK

  De Heidenskipster touwtrekkers hebben van 24 t/m 26 februari meegedaan aan het WK touwtrekken in het Schotse Perth.Bij de 680 kg landenteam werden ze tweede.

    Lees verder

  04 - 03 - 2012 - Eigenaar gevonden maar de vogel is gevlogen.

  De eigenaar van de vreemde vogel die vorige week rond It Swaeigat vloog heeft zich gemeld. Maar Rosella, zoals het diertje blijkt te heten, is gevlogen. Als u haar ziet en vangt, de eigenaar wil haar graag terug. Naam bekend bij website-redactie

    Lees verder

  03 - 03 - 2012 - Eerste prijs met promotie voor Studio

  CMV Studio heeft goede zaken gedaan op het Concertconcours van de Organisatie van Muziekverenigingen in Frysln. Op het concours in Drachten behaalde Studio 85,17 punten. Goed voor een 1e prijs en recht op promotie naar de 2e divisie.

    Lees verder

  26 - 02 - 2012 - Vreemde vogels in It Heidenskip

  Vandaag vloog er een vreemde vogel rond in de buurt van It Swaeigat. Mogelijk was het de mascotte van n van de deelnemers aan de Oerpolderloop? Hij/zij wilde naar binnen maar de ramen bleven dicht. De dierenambulance is niet gebeld.

    Lees verder

  26 - 02 - 2012 - Oerpolderloop 2012

  Onder een lekker voorjaarszonnetje was de Oerpolderloop 2012 weer een mooi evenement.Winnaar werd Erik Negerman met en nieuw parcoursrecord van 44.47. Snelste vrouw was Ylona Kruis met 58.25.

    Lees verder

  24 - 02 - 2012 - Priis 'it moaiste gehiel' foar Lolke Kampen en Sjoeke mei Calvano

  Op 11-2-2012 ha Lolke Kampen mei syn dochter Sjoeke en hun hynder Calvano mei it arresliidzjen yn Hylpen de priis foar it moaiste gehiel won. Se krigen in moai Hylper presentearbled. Klik op de foto voor meer informatie.

    Lees verder

  12 - 02 - 2012 - 50 jaar dorpshuis

  Een beetje aan de late kant, want het dorpshuis werd op 28 februari 1961 officieel geopend, maar niet minder feestelijk werd zaterdag 11 februari gevierd dat It Heidenskip al 50 jaar een dorpshuis heeft.

    Lees verder

  04 - 02 - 2012 - Winterwille op Hofmar

  Een stralende zon, windstil weer en een mooie baan. Schaatsliefhebbers konden zaterdagmiddag 4 februari hun hart ophalen op de Hofmar. Met dank aan de baanvegers.

    Lees verder

  13 - 01 - 2012 - Nieuwe jeugdschansen

  Niet alleen in de zomermaanden is er actie op het fierljepterrein, ook nu zijn de fierljeppers in touw voor onderhoud en dergelijke. Zoals de aanleg van twee nieuwe jeugdschansen ter vervanging van de befaamde krokodilleschans.

    Lees verder

  09 - 01 - 2012 - Nieuwe fotowedstrijd

  Een Nieuw Jaar is begonnen. Tijd voor een nieuwe fotowedstrijd! Het thema is Voorbereidingen.

    Lees verder

  08 - 01 - 2012 - Inschrijving Oerpolderloop van start

  De vierde Oerpolderloop staat gepland op zondagmiddag 26 februari. Dit jaar is er naast de 14 kilometer ook een loop van 7 kilometer mogelijk.

    Lees verder

  22 - 12 - 2011 - Sfeervolle kerstmarkt op De Brge

  Een levende kerststal, muziek, kraampjes en lekkere hapjes en drankjes; alle ingredinten voor een succesvolle kerstmarkt waren donderdagavond aanwezig op De Brge.

    Lees verder

  16 - 12 - 2011 - Ontwerp dorpsvlag gezocht

  Op de vergadering van Doarps- en Streekbelang is vorig jaar het idee geopperd om een eigen dorpsvlag te maken. De reniecommissie onderzoekt de mogelijkheid hiervoor en roept Heidenskipsters op om met een ontwerp te komen.

    Lees verder

  21 - 11 - 2011 - Himmelwike it Swaeigat

  Tradiotioneel is het de week na de playbackshow tijd om It Swaeigat een grote schoonmaakbeurt te geven. Veel vrijwilligers helpen hierbij.

    Lees verder

  19 - 11 - 2011 - Playbackshow '11

  De Playbackshow van 19 november 2011 was weer een spetterend gebeuren met o.a. een zeer opzienbare komische act. De eerste prijs voor de groep tot 13 jaar was voor Elly en Anke met hun 'vertolking' van All the way van Szips.

    Lees verder

  18 - 11 - 2011 - Burenhulp ruim bekeken

  Wat te doen als je een enorme mestzak op je bedrijf wilt plaatsen? Je trommelt al je boeren/buren op om een handje te helpen. Agrarisch It Heidenskip was maandag 14 november present op het bedrijf van Mellius Kramer.

    Lees verder

  07 - 11 - 2011 - Restauratie kerkorgel van start

  Bert Yedema en Jarmo van Veldhuizen van orgelmakerij Bakker & Timmenga uit Leeuwarden zijn maandag 7 november begonnen met de restauratie van het kerkorgel. Belangstellenden kwamen deze ochtend een kijkje nemen.

    Lees verder

  29 - 10 - 2011 - Teaterproduksje

  Op 21 febrewaris is yn kafee De Bnte Bok yn Ljussens de teaterproduksje Kredo yn premjre gien. It is de opfolger fan it suksesfolle Katarsis, 170 foarstellingen rnom yn e provinsje. Kredo spilet him ek wer f yn e kroe

    Lees verder

  18 - 10 - 2011 - Sloten schoon met baggerpomp

  Het bedrijf Ippel Dredging uit Koudum is momenteel bezig met het baggeren van sloten in It Heidenskip. Daarvoor wordt een baggerpomp gebruikt, die de bagger over het land spuit.

    Lees verder

  28 - 09 - 2011 - Een eervolle vermelding !

  Een eervolle vermelding voor de winnende foto van de Heidenskipsite fotowedstrijd met de opdracht "Groeten uit". De bekroonde foto is gemaakt door .....

    Lees verder

  26 - 09 - 2011 - Burendag

  Ofrne sneontemoarn hiene wy buorredei op de buert. Wy ha de moarns gesellich mei-elkoar kofjedronken as buorlju fan de Heidenskipsterdyk en Branburren.

    Lees verder

  14 - 09 - 2011 - PARSEBERJOCHT Wetterskip Frysln

  PERSBERICHT: Wetterskip Frysln verbetert kaden en natuur in It Heidenskip

    Lees verder

  08 - 09 - 2011 - Meer gruttos bij intensief beheer

  Wanneer weilanden vogelvriendelijk worden beheerd, komt dat de grutto meetbaar ten goede. Dat concluderen onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen op basis van vier jaar veldstudie in Zuidwest Friesland.

    Lees verder

  05 - 09 - 2011 - Onderzoek Heup Dysplasie bij honden

  Karin Baas van de praktijk voor Dierfysiotherapie Zuid-West Frysln doet mee aan een landeljk onderzoek naar de behandeling van Heup Dysplasie bij honden.

    Lees verder

  24 - 08 - 2011 - Mooiste tuin van de provincie Friesland!

  De tuin van Rinkje van der Heide uit It Heidenskip is gekozen als de mooiste tuin van de provincie Friesland.

    Lees verder

  21 - 08 - 2011 - It Heidenskip kaatst

  Dat Heidenskipsters meer kunnen dan alleen fierljeppen was zondag 21 augustus te zien op de kaatswedstrijd georganiseerd door het Lekje.

    Lees verder

  17 - 08 - 2011 - Nat en ver op fierljepwedstrijd

  Veel natsprongen,maar ook nieuwe PRs en verre sprongen op de fierljepwedstijden in It Heidenskip. Bart Helmholt won met 19.71 en Anna Jet Leijenaar sprong een nieuw schansrecord van 16.28.

    Lees verder

  31 - 07 - 2011 - Bart Helmholt wint NFM

  Bart Helmholt uit Burgum heeft de drukbezochte NFM 2011 gewonnen. Hij sprong in de finale een afstand van 20.49 meter, een nieuw NFM-record.

    Lees verder

  23 - 07 - 2011 - Fierljeppen weer afgelast

  Opnieuw is het weer spelbreker voor de fierljepvereniging. De 2e klas wedstrijd werd zaterdagmiddag na vele malen onderbreking afgebroken. De 1e klas wedstrijd die s avonds zou worden gehouden, gaat ook niet door.

    Lees verder

  21 - 07 - 2011 - Tentoonstelling Freek de Jonge

  In de kerk van It Heidenskip is zaterdag 23 juli een tentoonstelling te zien over de cabaretier Freek de Jonge en zijn betrokkenheid bij It Heidenskip en Workum.

    Lees verder

  16 - 07 - 2011 - Fotowedstrijd

  VAKANTIETIJD! En het fototoestel gaat natuurlijk mee.... Maak je meest verrassende foto en doe mee aan de fotowedstrijd van de Heidenskip- site. Het thema is GROETEN UIT. Deze keer geldt als fotolocatie: in de wereld. Stuur 1 of 2 van je moo

    Lees verder

  10 - 07 - 2011 - Openluchtfestival groot succes

  Het openluchtfestival van muziekvereniging Studio was zaterdag 9 juli een succes. Onder de stralende zon konden de bezoekers genieten van optreden van Studio en verschillende andere korpsen.

    Lees verder

  08 - 07 - 2011 - Buitenlandse belangstelling voor de Nylander

  De familie Bokma kreeg deze week buitenlands bezoek op haar kaasboerderij de Nylander. Een groep Turkse ondernemers kwam op bezoek.

    Lees verder

  03 - 07 - 2011 - Peek Bonebakker is in Santiago de Compostela aangekomen!

  Zondag 3 juli is Peek Bonebakker in Santiago de Compostela aangekomen.

    Lees verder

  02 - 07 - 2011 - Recordfestijn op fierljepwedstrijd

  Verre sprongen en opmerkelijke persoonlijke records vrijdag 1 juli op de fierljepwedstrijd in It Heidenskip. Met Bart Helmholt als winnaar met 20.11 meter.

    Lees verder

  24 - 06 - 2011 - Weg helemaal afgesloten

  Maandag en dinsdag 27 en 28 juni wordt over de laatste anderhalve kilometer aan de kant van Koudum asfaltwerkzaamheden uitgevoerd en is de weg volledig afgesloten voor al het verkeer inclusief fietsers!

    Lees verder

  20 - 06 - 2011 - Geslaagd

  In het hele land wapperden vorige week vlaggen met tassen eraan. Ook in It Heidenskip is er feest gevierd. De geslaagden op een rij.

    Lees verder

  18 - 06 - 2011 - Fierljeppen afgelast

  Vanwege het voorspelde slechte weer zijn de fierljepwedstrijden van zaterdag 18 juni afgelast. Het optreden van Piter Wilkens gaat wel gewoon door.

    Lees verder

  15 - 06 - 2011 - Pont vaart langer

  Tijdens de fierljepwedstrijden op 18 juni, 23 juli, 30 juli en 16 augustus vaart het pontje tussen it Heidenskip en Gaastmeer tot 22.15 uur.

    Lees verder

  15 - 06 - 2011 - Verkeersstremming Heidenskipsterdyk 20 juni t/m 8 juli 2011

  Verkeersstremming Heidenskipsterdyk tussen It Heidenskip en Koudum Dit gedeelte van de weg wordt afgesloten voor al het doorgaande verkeer.

    Lees verder

  15 - 06 - 2011 - Held van de Fryske Smaak

  Kaasboerderij de Nylander van de familie Bokma is genomineerd als Held van de Fryske Smaak. Stemmen kan nog tot 16 juni.

    Lees verder

  10 - 06 - 2011 - Schilderij Marten Groenhof duikt op in kringloopwinkel Franeker.

  Tjerk Hidde Brouwer uit Lytse Lollum ontdekte 2 weken geleden een schilderij van Marten Groenhof in de kringloopwinkel in Franeker. Hij verkoopt het nu via de marktplaats op deze website.

    Lees verder

  09 - 06 - 2011 - Himmel en skjin

  Het fierljepseizoen is begonnen en 17 en 18 juni zijn er wedstrijden in It Heidenskip. Tijd om ook de Jitris klaar te maken. Met hulp van enkele vrijwilligers is de kiosk weer himmel en skjin.

    Lees verder

  03 - 06 - 2011 - Tryntsje bedwingt Elf Steden

  Elf steden, 204 kilometer in 5 dagen. Tryntsje Tjalma liep dit jaar de Wandelelfstedentocht. Op de foto wandelt ze door Workum.

    Lees verder

  02 - 06 - 2011 - Tijd voor een nieuwe fotowedstrijd!

  Fotowedstrijd - De vakantietijd is begonnen - Tijd voor een nieuwe fotowedstrijd! - Het thema is "groeten uit".

    Lees verder

  30 - 05 - 2011 - St. Gregoriusschool is Dé Skoalle fan Súdwest!

  St. Gregoriusschool uit Blauwhuis kan zich een jaar lang 'Dé skoalle fan Súdwest' noemen. Zij hebben volgens het publiek het mooiste lied ingestuurd in de strijd om deze titel. Afgelopen week konden mensen stemmen op de

    Lees verder

  28 - 05 - 2011 - Piter Wilkens in It Heidenskip

  De bekende Friese zanger Piter Wilkens komt zaterdag 18 juni naar It Heidenskip. De muziekavond is aansluitend op de 1e klas fierljepwedstrijd.

    Lees verder

  21 - 05 - 2011 - Welke school wordt dé Skoalle van Súdwest?

  P e r s b e r i c h t - Leeuwarden, 19 mei 2011 - In navolging van de populaire talentenjacht 'The Voice of Holland' zijn wij van Praat-mar-Frysk samen met vijf studenten van de Pabo van Stenden Hogeschool Leeuwarden op zoek naar 'Dé skoalle fa

    Lees verder

  15 - 05 - 2011 - Voettocht naar Santiago de la C. (vervolg)

  Onze dorpsgenoot Peek Bonebakker maakt haar voettocht naar Santiago de la Compostella. Wij kunnen haar op de voet volgen omdat zij ons in haar verhaal laat delen. Voor meer: klik op de titel

    Lees verder

  14 - 05 - 2011 - Uitslag Fotowedstrijd

  Bij de jury lag een zware taak, maar uiteindelijk bleek zij eenstemmig bij de keuze van de kanshebbende fotos! Door toekenning van punten is uiteindelijk als de winnende foto uit

    Lees verder

  13 - 05 - 2011 - Fgels yn Cronius en Etty harren ln oan de Luts.

  Fgels yn Cronius en Etty harren ln oan de Luts. Nei it kuilen hat de famylje Kramer besletten om it ln

    Lees verder

  30 - 04 - 2011 - Koekhappen en zaklopen op Koninginnedag

  Koekhappen en zaklopen, het hoort er bij op Koninginnedag. De feestcommissie had een toepasselijk programma gemaakt voor 'koninginneavond'.

    Lees verder

  26 - 04 - 2011 - Van (eiken)boom tot skûtsje!

  De Æbelina, te gast in It Heidenskip. Johan Prins en Simon Groenhof, resp. de bouwmeester en de meesterknecht - zoals eertijds de benamingen waren - van de Æbelina gaven aan de vele belangstellende Heidenskipsters een boeiende uitleg over de b

    Lees verder

  22 - 04 - 2011 - Trochsetters zwaaien uit

  De oudste groep van de Trochsetters hebben vrijdag 22 april op gepaste wijze afscheid genomen van de jeugdclub. Ze hielden een vossenjacht voor de andere leden.

    Lees verder

  07 - 04 - 2011 - Foto's toneel online

  Iedereen wilde met Louwsma praten op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart in It Swaeigat. Foto's van de toneelvoorstelling zijn nu te zien in het fotoalbum: klik op knop 'beeld' en vervolgens op foto's.

    Lees verder

  05 - 04 - 2011 - Fotowedstrijd PRIL tot 1 mei

  De inzendtermijn van de Voorjaarsfotowedstrijd PRIL is verlengd tot 1 mei 2011. Zie voor verdere gegevens bij nieuwsoverzicht d.d. 05-04-2011: Fotowedstrijd.

    Lees verder

  31 - 03 - 2011 - Voettocht naar Santiago de la Compostella

  Onze dorpsgenoot Peek Bonebakker maakt haar voettocht naar Santiago de la Compostella. Wij kunnen haar op de voet volgen omdat zij ons in haar verhaal laat delen. Voor meer: klik op de titel

    Lees verder

  30 - 03 - 2011 - Begrafenisvereniging Oosthoek 100 jaar

  Begrafenisvereniging Oosthoek in It Heidenskip bestaat honderd jaar en vierde dit afgelopen dinsdag in dorpshuis It Swaeigat.

    Lees verder

  27 - 03 - 2011 - Workshop Natuurfotografie

  Digitale fotografie is populair en daarbij is natuur en landschap een geliefd onderwerp. Fotoclub Blitse Flits uit It Heidenskip organiseerde afgelopen zaterdag voor haar leden een workshop Natuurfotografie.

    Lees verder

  23 - 03 - 2011 - Jeugdige fierljeppers in actie

  De jeugdleden van fierljepvereniging It Heidenskip zijn zaterdag bij de Poieszvestiging in Workum in touw geweest om zoveel mogelijk sponsormunten in te zamelen.

    Lees verder

  06 - 03 - 2011 - Oerpolderloop van start!

  Om precies 2 uur klonk het startschot- 'de oerknal' - van de 3de editie Oerpolderloop in It Heidenskip. Bij helder weer en met een lichte bries gingen 380 lopers ('hurddravers') op weg door het prachtige Heidenskip. Na binnenkomst wacht hen overheerlijk

    Lees verder

  06 - 03 - 2011 - Derde Oerpolderloop geslaagd evenement

  De derde Oerpolderloop in It Heidenskip is zondag 6 maart opnieuw succesvol verlopen. De organisatie was dit jaar in handen van SV Friesland, die liet zien veel ervaring te hebben met dergelijke hardloopwedstrijden.

    Lees verder

  04 - 03 - 2011 - Voorbereidingen Oerpolderloop in volle gang

  De voorbereidingen voor de Oerpolderloop zijn in volle gang. Zaterdag hangt er waarschijnlijk een snertlucht boven de streek, omdat op veel locaties snert wordt gekookt.

    Lees verder

  03 - 03 - 2011 - Uitslag van de verkiezingen

  Uitslag van de Provinciale Staten verkiezingen van 2 maart 2011 in It Heidenskip(klik op de titel hierboven)

    Lees verder

  01 - 03 - 2011 - Fotowedstrijd

  FOTOWEDSTRIJD De meteorologische lente is begonnen. Tijd voor de '2011 voorjaarsfotowedstrijd'!

    Lees verder

  27 - 02 - 2011 - Jubileum touwtrektoernooi

  Touwtrekvereniging It Heidenskip bestaat dit jaar 25 jaar en dat werd het weekend van 25 en 26 februari gevierd met een internationaal touwtrektoernooi in Koudum. It Heidenskip won de 680 kilo-klasse.

    Lees verder

  05 - 02 - 2011 - Trochsetters winnen Clubstriid

  De Heidenskipster jeugd heeft zich vrijdagavond van haar beste kant laten zien. De Trochsetters wonnen Clubstriid, een competitie tussen verschillende jeugdverenigingen.

    Lees verder

  27 - 01 - 2011 - Project oevers en kaden

  Wetterskip Frysln wil deze zomer van start met oever- & kadeverbeteringsproject It Heidenskip e.o. Donderdag 27 januari konden belangstellenden in It Swaeigat zien wat er allemaal gaat gebeuren.

    Lees verder

  25 - 01 - 2011 - Meester Dick 50 jaar

  Hij wilde er geen drukte van, maar de collega's, leerlingen en ouders van CBS De Brge dachten er anders over. Dus kon iedereen het dinsdag zien: meester Dick Pel is 50 jaar geworden.

    Lees verder

  16 - 01 - 2011 - Popconcert van

  Een door muziekvereniging Studio georganiseerde popavond op 15 januari trekt volle zaal! Met als thema een tijdreis van 1976 tot 2010 vertolkte Studio o.l.v. dirigent Marten Miedema met verve bekende popnummers. Uitgenodigd was ook het

    Lees verder

  15 - 01 - 2011 -

  Winnende foto De redactie van de site van It Heidenskip heeft in december een winterfotowedstrijd uitgeschreven met als thema: WINTER in it Heidenskip.

    Lees verder

  10 - 01 - 2011 - Inschrijving Oerpolderloop open

  Op zondag 6 maart wordt de derde Oerpolderloop gehouden. De inschrijving is inmiddels geopend.

    Lees verder

  26 - 12 - 2010 - Kerstavond op de Buurt!

  Wat een mooie avond is dat geworden,kerstavond samen beleven, onder Heidenskipsters. Velen waren gekomen naar de Buurt om te luisteren naar de verhalenvertellers, het koor en de muzikanten. Voor de jongere kinderen viel er te knutselen en te luisteren

    Lees verder

  20 - 12 - 2010 - Schaatsen op natuurijs

  Als de Heidenskipster ijsmeesters hun inspectieronde op het Hofmeer hebben gemaakt en vrijwilligers daarop een mooi geveegde baan hebben getrokken, kan er weer volop geschaatst worden te midden van prachtige natuur. Dat levert natuurlijk ook mooie winters

    Lees verder

  12 - 12 - 2010 - 2010 Winterfotowedstrijd

  De redactie van onze eigen Heidenskipsite is benieuwd naar de mooiste foto van de maand december, met als thema WINTER in It Heidenskip!

    Lees verder

  28 - 11 - 2010 - Open molendag

  In het kader van de vierde open molendag in Nijefurd waren zondag 28 november de molens in It Heidenskip te bezichtigen.

    Lees verder

  15 - 11 - 2010 - Himmelje

  Na de playbackshow is het de aloude traditie om het dorpshuis van boven tot onder te 'himmelje'.

    Lees verder

  13 - 11 - 2010 - Playbackshow 2010    Lees verder

  10 - 11 - 2010 - Foto van de maand

  De foto van de maand van de fotoclub De Blitse Flitsers is deze keer gemaakt door Ytsie Galama. Het thema was horror, angst of eng.

    Lees verder

  31 - 10 - 2010 - Heidenskipsterdyk dicht

  De Heidenskipsterdyk is van maandag 15 november 7.00 uur tot en met donderdag 18 november 16.00 uur afgesloten tussen Koudum en de Buurt in verband met onderhoudswerkzaamheden.

    Lees verder

  22 - 10 - 2010 - Familie Bakker opent nieuw bedrijf

  It Heidenskip heeft er een nieuw bedrijf bij. Vrijdag 22 oktober opende de familie Bakker officieel het nieuwe pluimveebedrijf 'de Utrin'. De open dag trok veel belangstelling.

    Lees verder

  20 - 10 - 2010 - Ballon landt in Zuid-Duitsland

  Tsalling Oenema heeft de ballonwedstrijd van 'Kearn fan it doarp' gewonnen. Zijn ballon maakte een luchtreis van 860 kilometer en landde in Poing, dichtbij Mnchen.

    Lees verder

  10 - 10 - 2010 - Zon en wind op snertrace

  De traditionele snertrace is zondag 10 oktober onder ideale weersomstandigheden gehouden. Winnaars werden Jelle Zeilstra en Pier Gerbrandy.

    Lees verder

  06 - 10 - 2010 - Fototentoonstelling in Swaeigat

  De De Blitse Flits , de Heidenskipster fotoclub, heeft dinsdag 5 oktober haar fototentoonstelling in het It Swaeigat geopend.

    Lees verder

  23 - 09 - 2010 - Succes op Veekeuring

  Heidenskipster succes op de veekeuring in Workum. De maatschap Kuipers leverde de algemeen kampioen en de maatschap Noordenbos de beste bedrijfscollectie.

    Lees verder

  15 - 09 - 2010 - Bandweer houdt oefening

  Tot ca. 1 oktober zal de brandweer oefeningen houden bij de picknickplaats aan de Heidenskipsterdyk onder Koudum. Daartoe zal brand worden gesticht in een daartoe geplaatste container. Dit kan voor overlast zorgen, bijvoorbeeld rookontwikkeling.

    Lees verder

  11 - 09 - 2010 - Marrit van der Wal - Nederlands jeugdkampioen fierljeppen

  Marrit van de Wal is Nederlands jeugdkampioen fierljeppen geworden. Zaterdag 11 september vond in IJlst het eerste Nederlands kampioenschap fierljeppen voor de jeugd plaats.

    Lees verder

  09 - 09 - 2010 - Eerste ballonkaartje is terug

  Het eerste kaartje van de ballonactie van Kearn fan it doarp is binnen. De ballon is gevonden in IJsselstein bij Utrecht.

    Lees verder

  04 - 09 - 2010 - Opening 'Kearn fan it doarp'

  Met het openen van de deur van de nieuwe kiosk heeft wethouder Sjors Eiling vrijdagavond het project 'Kearn fan it doarp' officieel afgerond. Uit de kiosk kwamen de kinderen van It Heidenskip: de kearn fan it doarp.

    Lees verder

  04 - 09 - 2010 - Het 'nieuwe hokje' heet 'Jitris'

  De nieuwe kiosk op het evenemententerrein heeft de naam 'Jitris' gekregen. De naam is bedacht door de familie Galama. Oane en Ysbrand onthulden het naambord vrijdag bij de opening van 'Kearn fan it doarp'.

    Lees verder

  04 - 09 - 2010 - Informatiepanelen zijn klaar

  Onderdeel van 'Kearn fan it doarp' zijn informatiepanelen die op verschillende plaatsen in It Heidenskip worden geplaatst. Deze panelen waren vrijdag ook te zien op het evenemententerrein.

    Lees verder

  29 - 08 - 2010 - Nard en Delmer gehuldigd

  De kampioenen Nard Brandsma en Delmer Los zijn zondagavond 29 augustus gehuldigd door de Heidenskipsters.

    Lees verder

  28 - 08 - 2010 - Nard ook Nederlands Kampioen

  Nard Brandsma heeft zijn favorietenrol waargemaakt: zaterdag 28 augustus werd hij Nederlands Kampioen fierljeppen bij junioren in Buitenpost.

    Lees verder

  21 - 08 - 2010 - Drukke fierljepweek

  Een druk weekje voor de fierljeppers en vrijwilligers in It Heidenskip. Dinsdag werd de wedstrijd nog afgelast, maar woensdag, donderdag en vrijdag werd er volop geljept.

    Lees verder

  14 - 08 - 2010 - Nard Brandsma Frysk juniorenkampioen fierljeppen

  Nard Brandsma is zaterdag Fries kampioen fierljeppen bij de junioren geworden. Zijn eerste sprong van 18.73 was genoeg voor de titel.

    Lees verder

  14 - 08 - 2010 - Gebroeders Los IFKS-kampioen

  Delmer en Jelle Los zijn de IFKS-kampioenen van 2010. Op het IJsselmeer bij Lemmer wonnen ze hun vijfde wedstrijd en daarmee het kampioenschap.

    Lees verder

  02 - 08 - 2010 - NFM over twee dagen

  De finale van de NFM is dit jaar voor de tweede keer op zondag gesprongen. Door het regenachtige weer op zaterdag moest de finale worden uitgesteld. Zondag was het stralend mooi weer.

    Lees verder

  26 - 07 - 2010 - De laatste loodjes

  Met man en macht wordt deze week nog gewerkt om het fierljepterrein en de kiosk klaar te maken voor de NFM van komende zaterdag. Maandagavond werd de kiosk geschilderd.

    Lees verder

  25 - 07 - 2010 - Recordregen op fierljepwedstrijd

  Een Nederlands record, een Fries record en drie schansrecords. Dat was de oogst van de fierljepwedstrijd van 24 juli. Het talrijke publiek kon genieten van een prachtige fierljepavond.

    Lees verder

  22 - 07 - 2010 - Op 31 juli (NFM) vaart pontje tussen it Heidenskip en Gaastmeer tot 22.30 uur.

  Schipper Menno Sappee, van het pontje tussen it Heidenskip en Gaastmeer, vaart langer door tijdens de Nationale Fierljep Manifestatie.

    Lees verder

  22 - 07 - 2010 - Wat wordt de naam van het 'nieuwe hokje'?

  Heidenskipsters hebben het al jaren over 'het hokje' als het over het consumptiehokje op het fierljepterrein gaat, maar deze benaming past niet bij het nieuwe gebouw dat op het fierljepterrein verrijst.

    Lees verder

  17 - 07 - 2010 - Tribune op het fierljepterrein bijna klaar

  Op dit moment wordt er hard gewerkt door Bakker konstruktiewerken aan de tribune bij de fierljepaccommodatie in It Heidenskip.

    Lees verder

  14 - 07 - 2010 - 11 July: Nederlân-Spanje

  Der sneins: Goed healwei njoggenen fan h�s riden. Doe wie de wedstriid al begongen mar ik woe it ris meimeitsje dat der (hast) net ien op �e dyk wie.

    Lees verder

  12 - 07 - 2010 - Volle bak bij WK finale

  De WK-finale trok zondagavond veel Heidenskipsters en toeristen naar het dorpshuis. Met dank aan Jolle de Vries was de wedstrijd op een groot scherm te volgen.

    Lees verder

  03 - 07 - 2010 - Keunst en kjeld yn kreaze tunen (ferslach 20 juny)

  IT HEIDENSKIP. Dat it 20 juny sa miters kld wze koe hie Rinkje fan der Heide net tinke kinnen, doet se in lyts jier lyn it idee krige

    Lees verder

  02 - 07 - 2010 - Ysbrand Galama clubkampioen

  Ysbrand Galama is clubkampioen fierljeppen geworden. Hij won de wedstrijd met een afstand van 18.72. Tessa Kramer werd kampioen bij de dames en Sytse Bokma bij de jongens.

    Lees verder

  30 - 06 - 2010 - Twintig meter voorbij

  Bart Helmholt uit Burgum heeft dinsdag de fierlepwedstrijd in It Heidenskip gewonnen. Zijn eerste sprong was meteen de winnende van de avond: 20.04 meter.

    Lees verder

  28 - 06 - 2010 - 'Tuintalenten' evalueren

  Het weer was een schril contrast met de week ervoor. Toen zaten de 'Talinten yn 'e tn' nog met een winterjas aan. Afgelopen zondagavond evalueerden ze de tuindag aan de boorden van het Zandmeer.

    Lees verder

  20 - 06 - 2010 - Talinten yn 'e tn

  De zonnige zomerdag viel tegen, maar het evenement 'Talinten yn 'e tn' trok toch vele enthousiaste bezoekers. De organisatie kan terugzien op een geslaagde dag.

    Lees verder

  18 - 06 - 2010 - Fierljeppen voor de jeugd in it Heidenskip

  Vrijdag 18 juni was de jeugdwedstrijd, ook wel 3e klas wedstrijd genaamd, in It Heidenskip.

    Lees verder

  10 - 06 - 2010 - CDA grootste partij in It Heidenskip

  Als het aan de Heidenskipsters lag, was het CDA nog de grootste partij van Nederland geweest. Het CDA kreeg bijna 40 % van de Heidenskipster stemmen.

    Lees verder

  03 - 06 - 2010 - Lekker eten voor 'nieuwe' bar

  Gradus Miedema en Siebe Tjalma hebben samen met Thea en Tryntsje eindelijk hun etentje ter ere van de nieuwe bar in het dorpshuis gehad.

    Lees verder

  03 - 06 - 2010 - Nieuwe trainingspakken voor fierljeppers

  De fierljeppers hebben nieuwe trainingspakken.

    Lees verder

  29 - 05 - 2010 - Jeugdkorps wint Sulveren Spiker

  Het B-orkest van Studio met voornamelijk jeugdleden van Studio en Crescendo heeft zaterdag 29 mei de tweede prijs (Sulveren Spiker) gewonnen op het Gouden Spiker Festival in Ureterp.

    Lees verder

  28 - 05 - 2010 - Nard Brandsma nog ongeslagen

  Nard Brandsma heeft woensdag in It Heidenskip zijn vierde wedstrijd gewonnen bij de junioren. Bij de senioren naderde Bart Helmholt de 20-meter grens.

    Lees verder

  22 - 05 - 2010 - Fierljeppen

  Kom k kijken naar deze spectaculaire

    Lees verder

  22 - 05 - 2010 - Volop actie in dorpskern

  De werkzaamheden voor het project 'Kearn fan it doarp' zijn in volle gang. Het evenemententerrein krijgt een grote opknapbeurt.

    Lees verder

  08 - 05 - 2010 - Oerpolder diel twa

  Hylke Speerstra is wer begn mei it skriuwen fan in ferfolch op syn boek De oerpolder. Al yn 2007 skreau er in pear haadstikken.

    Lees verder

  05 - 05 - 2010 - NK Fierljeppen 2014

  Het NK fierljeppen wordt afwisselend door de PBH (Polstokbond Holland) of door het FLB (Frysk Ljeppers Boun) georganiseerd. In 2014 is het in It Heidenskip.

    Lees verder

  24 - 04 - 2010 - Schoolreünie zeer geslaagd

  De reünie in het kader van 100 jaar Christelijk Basisonderwijs in It Heidenskip op zaterdag 24 april is zeer geslaagd.

    Lees verder

  21 - 04 - 2010 - Nieuw consumptiehokje in aanbouw

  Een paar dagen nadat het oude hokje is afgevoerd naar de familie Bakker op de Koaidyk, is op het fierljepterrein een begin gemaakt met de bouw van een nieuw consumptiehok.

    Lees verder

  15 - 04 - 2010 - Definitief afscheid consumptiehok

  Definitief afscheid van het consumptiehok op het fierljepterrein. Vanmiddag is het dan werkelijk zo ver! Het hok op transport.

    Lees verder

  13 - 04 - 2010 - Sjong 2010

  Sjongtalint t it Heidenskip pleatst har foar de finale fan Sjong 2010

    Lees verder

  12 - 04 - 2010 - 1ste Open Fryske fanfare kampioenschappen

  Zaterdag 10 april heeft cmv Studio meegedaan aan de 1ste Open Fryske fanfare kampioenschappen.

    Lees verder

  05 - 04 - 2010 - Koeien weer naar buiten

  Het is nog wat fris buiten, maar het voorjaar breekt nu echt door. De familie Oenema zette 2e Paasdag de staldeur open en liet de koeien naar buiten.

    Lees verder

  05 - 04 - 2010 - Opening nieuwbouw Loonbedrijf Buma

  Op zaterdag 3 april 2010 om even over half elf werd het nieuwe pand van Loonbedrijf Buma feestelijk geopend. Cor, Christina, Hendrik en Sijke Buma keken toe hoe hun kinderen

    Lees verder

  02 - 04 - 2010 - Skries Heidenskip is terug

  De grutto 'Heidenskip' die vorig jaar in recordtijd naar Afrika vloog, is terug op zijn geboortegrond.

    Lees verder

  20 - 03 - 2010 - Muzikaal talent

  It Heidenskip is weer een aantal diploma's rijker. De afgelopen week waren er muziekexamens, waarvoor veel Heidenskipster jeugd is geslaagd.

    Lees verder

  13 - 03 - 2010 - Bestuurswissel Doarps- en Streekbelang

  Hendrikus Adema is nieuw bestuurslid van Doarps- en Streekbelang. Hij volgt Siebe Brandsma op, die vrijdag op de jaarvergadering aftrad.

    Lees verder

  13 - 03 - 2010 - Skries Heidenskip in Portugal

  Skries Heidenskip is op weg naar Nederland. De grutto werd half februari door Ysbrand Galama gesignaleerd in Portugal.

    Lees verder

  07 - 03 - 2010 - Oerpolderloop in recordtijd

  Prachtig weer, veel deelnemers en een verplettering van het parcoursrecord. De tweede Oerpolderloop in It Heidenskip was wederom een succes.

    Lees verder

  06 - 03 - 2010 - Reunie C.B.S.

  De vereniging voor het Christelijk Nationaal Onderwijs in It Heidenskip bestaat 100 jaar. Dit willen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

    Lees verder

  06 - 03 - 2010 - Hulde aan de touwtrekkers

  In It Swaeigat zijn vrijdag de kampioenen van de touwtrekvereniging It Heidenskip gehuldigd.

    Lees verder

  27 - 02 - 2010 - Oerpolderloop trekt veel belangstelling

  De Oerpolderloop van zondag 7 maart trekt ook dit jaar weer veel belangstelling. Een week voor de loop hebben zich al meer dan 300 deelnemers opgegeven.

    Lees verder

  27 - 02 - 2010 - Wereldkampioen touwtrekken

  It Heidenskip heeft net als twee jaar geleden de wereldtitel indoor-touwtrekken voor clubteams veroverd. In het Italiaanse Cecenatico domineerde het team van coach Feike van der Heide vrijdag in de 680 kilogram klasse.

    Lees verder

  26 - 02 - 2010 - Touwtrekkers in Italë

  Het team van Touwtrekvereniging It Heidenskip is van 25 tot en met 29 februari in Italië om de Nederlandse eer te verdedigen op het WK indoor touwtrekken.

    Lees verder

  15 - 02 - 2010 - Kreative túndei

  Op snein 20 juny 2010 wurdt yn it Heidenskip in kreative túndei holden. In tsiental tunen sil dan foar it publyk te besichtigjen wèze. Tagelyk sille der yn dizze tunen kreative aktiviteiten plak fine.

    Lees verder

  15 - 02 - 2010 - Toaniel it Oare ..

  Toanieferiening it Oare Fel zet Sneeuwwitje op de planken. Zaterdag 13 en zondag 14 februari was Dorpshuis it Swaeigat omgetoverd tot een heus sprookjesland. Het bekende sprookje Sneeuwwitje en de zeven dwergen was door Ytsje

    Lees verder

  07 - 02 - 2010 - Touwtrekkers Nederlands Kampioen

  Zaterdag 7 februari was het Nederlands kampioenschap indoor touwtrekken in Houtigehage. TTV it Heidenskip heeft het daar verrassend goed gedaan.

    Lees verder

  24 - 09 - 2009 - Grutto vliegt in een ruk naar West-Afrika

  Een van de vijftien grutto's die sinds eind mei met een ingebouwd zendertje rondvliegen, is in ��n ruk van Friesland naar het West-Afrikaanse Senegal gevlogen.

    Lees verder

  24 - 09 - 2009 - It Heidenskip Bloeit groot succes

  De wilde bloemententoonstelling It Heidenskip Bloeit welke op 23 en 24 mei 2009 in It Heidenskip werd georganiseerd is een groot succes geworden.

    Lees verder  • Yn.Ge.Wikkel
  • Bouwkundigburo Kampen
  • Skerven
  • Ytsen Renema
  • Houtkachelwarmte
  • Buma
  • De Wolvetinte
  • roeloffopma.nl
  • Slapen in It Heidenskip
  • Ida Hylkema
  • Gebr. Van der Wal
  • Wereldwinkel  it-heidenskip.nl - Makke troch Roelof Fopma.nl