• Dorpsplein
 • Dorps- en Streekbelang, info
 • Jeugdactiviteiten
 • Marktplaats
 • Dorpsplein, voor en door Heidenskipsters

  Iets te melden? Op Dorpsplein kunnen Heidenskipsters elkaar vragen stellen en berichten sturen.

   

   

  Asfalteringswerkzaamheden aan de Heidenskipsterdyk

  Vanaf maandag 27 september 2021 tot en met vrijdag 08 oktober 2021

  is een deel van de Heidenskipsterdyk, tussen It

  Heidenskipsterdyk 6 en 21, bij It Heidenskip afgesloten voor het doorgaand verkeer.

  klik hier voor verdere informatie

   

  GEVONDEN: LUXE BRIL

  Datum:  6 sept.
  Plaats: langs de Koaidyk , It Heidenskip
  Tijdstip: 14.45u

  'polaroid' bril

  in zeer goede staat!!

  (u vindt een contactformulier op pagina gastenboek)

  (geplaatst 6 spt. 2021)

   

  Kat

  Hallo Heidenskipsters

  Van wie is deze kat?

  Hij is bij ons Wibern en Johanna (heidenskipsterdyk 47) aankomen lopen. Maar heeft duidelijk een baasje. De jonge (ongeholpen) kater is niet al te groot, slank geheel cypers rood en erg aanhankelijk. Kom langs of stuur een mailtje naar info@it-heidenskip.nl als deze kater van jullie is.

  Alvast bedankt,
  Groeten Wibern Johanna

   

  Dorpshuis It Swaeigat, en daarmee ook het bestuur (Beheerscommissie), heeft een nieuw e-mail adres:

  swaeigat@gmail.com

  januari 2021

   

  STEM OP ONZE FIERLJEPPERS voor beste sportmoment van het jaar !

  De geweldige recordsprongen van Marrit van der Wal en Nard Brandsma zijn dit jaar genomineerd voor beste Friese sportmoment van het jaar door de Leeuwarder Courant! Ze staan daarmee in het rijtje tussen andere Friese sportlegendes met onder meer Suzanne Schulting, Nyck de Vries en Sven Kramer.

  Er kan gestemd worden tot en met 14 december dus we willen jullie graag vragen om een stem uit te brengen op onze Heidenskipster toppers! Op vrijdag 27 december wordt in een live-uitzending van Omrop Fryslân bekend gemaakt of ze de titel hebben gewonnen.

  Stemmen kan via de volgende link: https://sportfryslan.nl/sportmomenten/

  Met vriendelijke groet,
  Bestuur fierljepforiening It Heidenskip

   

  VERLOREN:

  Tjalling Oenema heeft woensdag 16 oktober een Friese vlag verloren op weg naar de demonstratie van de boeren. Waarschijnlijk ergens vanaf de buurt - richting Koudum. Daar zat de vlag niet meer aan de vlaggenstok die achter de trekker hing. Heeft iemand de vlag zien liggen in de berm of sloot??

  (geplaatst 18 okt. 2019)

   

  19 oktober 2019

  Jeugdfestival

  Zaterdag 19 oktober komt de jeugd tussen de 12 en 25 jaar aan zijn trekken.

  ‘Euphonia’ Bakhuizen organiseert een leuk muziekproject samen met het duo ‘Grytz en Grize’. ’s Middags wordt er popmuziek zoals ‘Happy’ van Pharrel Williams ingestudeerd.

  ’s Avonds 19.30 u. is er een ‘Bjusterbaarlike Bloasaovend’ samen met fanfare ‘Euphonia’ en Harmonie ‘St. Caecilia’ Nieuwenhagen uit Limburg. Plaats: ‘De Gearte’ Bakhuizen

  Méér programma 2019/2020 van Muziekvereniging 'Studio'  klik hier
  (geplaatst 11 oktober 2019)

   

  Verkeersafsluiting spoorwegovergang Heidenskipsterdyk in de nacht van 13 mei op 14 mei

  lees verder

   

  De Rolpeal zoekt vrijwilligers

  De nieuwe sporthal en zwembad De Rolpeal in Workum is bijna klaar. De exploitatie van het nieuwe complex rust voor een groot deel op vrijwilligers. Ook Heidenskipsters zullen gebruik maken van de sporthal en het zwembad. Heb je tijd over en wil je wel helpen? Meld je dan nu aan.

  Beste (potentiële) vrijwilliger,
  Ruim 350 leden hebben inmiddels aangegeven als vrijwilliger aan de slag te willen in De Rolpeal in Workum, de nieuwe sporthal en het zwembad waar de de zuidwesthoek van Friesland straks gebruik van kan maken. Een fantastisch resultaat waar we enorm trots op zijn. Heel veel mensen willen een bijdrage leveren en dat geeft vertrouwen! We zoeken echter nog meer vrijwilligers. Vele handen, maken immers licht werk.
  Voor welke werkzaamheden zoeken wij vrijwilligers?
  Waarschijnlijk is dit bij iedereen wel bekend, maar we sommen de werkzaamheden waar wij vrijwilligers voor nodig zijn toch nog maar even op. Het gaat in hoofdzaak om 3 werkzaamheden:
  1.       horeca-werkzaamheden (bardienst, opnemen van bestellingen, opruimen en schoonmaken van de horecaruimte en keuken);

  2.       beheer-werkzaamheden (toezien op een opgeruimde omgeving, uitvoeren lichte schoonmaakwerkzaamheden, periodiek inspecteren van gemeenschappelijke ruimten, verrichten van kleine reparaties en onderhoudswerkzaamheden);

  3.       receptie-werkzaamheden (gastheer/gastvrouw, administratie van omzet en voorraad, aannemen telefoon, verkopen van toegangsbewijzen tot het zwembad.
  Daarnaast zijn wij ook nog op zoek naar een aantal vrijwilligers die een groep (bijvoorbeeld de vrijwilligers receptie) willen coördineren. Deze vrijwilligerscoördinatoren moeten ‘de zaak’ in goede banen leiden en vormen de spil tussen de manager/stichting en vrijwilligers. Gezien het aantal vrijwilligers hebben wij minimaal vier nodig. Tot slot hebben wij ook nog mensen nodig voor het organiseren van evenementen (vrijwilligersdag, spelmiddag jeugd, pubquiz, etc.) en vrijwilligers die bijvoorbeeld 2 á 4 keer in het jaar worden ingezet voor de grote schoonmaak.

  Invullen digitaal opgaveformulier vrijwilliger De Rolpeal
  Via onderstaande button kom je bij het digitale opgaveformulier vrijwilligers De Rolpeal. Je kan via dit formulier overigens meerdere keren invullen op 1 e-mailadres. Dit is handig als je meerdere aanmelding (bv ook partner) wilt doen. Wij willen je vragen om dit formulier in te vullen, als je je aan wilt melden als vrijwilliger. Zoals al aangegeven, krijgen wij hiermee een goed beeld van je wensen (voorkeur) en je (on)mogelijkheden. Met deze informatie kunnen wij vervolgens aan de slag, om een concept indeling te maken. Uiteraard sluiten wij dit eerst kort met jullie en maken het daarna (met op- en aanmerkingen) definitief.


  <https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeck4W6UqVNHGrj_CBYP25-lQQ-NXAGrxmzdoS3Flhxwx1oIA/viewform?usp=sf_link>[cid:part2.54FFA411.E64817B3@workum.nl]<https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeck4W6UqVNHGrj_CBYP25-lQQ-NXAGrxmzdoS3Flhxwx1oIA/viewform?usp=sf_link>

  Vragen?
  Wanneer je nog vragen hebt over deze mail horen wij het graag. Ook wanneer je meer informatie wenst, kunt je dit aan ons laten weten door een e-mail te sturen naar vrijwilligersrolpeal@gmail.com.
  Tot snel!

  Met vriendelijke groet,
  het campagneteam,


  André, Sandra, Hessel, Hendrik, Luitzen en Wiepke

   

  Voorontwerpbestemmingsplan Workumscholen Weverswei 

  Op donderdag 17 januari is er een inloopbijeenkomst over het voorontwerpbestemmingsplan ‘Workumscholen Weverswei.

  Tijd: Van 19.00 uur tot tot 20.30 uur. Binnen deze tijd kunnen belangstellenden komen op het moment dat hen het beste past.
  Locatie: Kantine van de (oude) Rolpeal, Weverswei 2, 8711 CK in Workum

  Tijdens deze inloopbijeenkomst wordt informatie verstrekt over de (bouw)plannen en de bestemmingsplanprocedure. Ook is er ruimte voor vragen.

  Waarom een voorontwerp bestemmingsplan?

  Het voorontwerpbestemmingsplan is gemaakt omdat we van plan zijn op het parkeerterrein aan de Weverswei een nieuw schoolgebouw te bouwen voor De Pipegaal (openbaar) en It Finster(christelijk). Door de bouw van de scholen is het nodig om de infrastructuur van de Weverswei aan te passen. Zo worden er bijvoorbeeld nieuwe parkeerplaatsen aangelegd en wordt het fietspad naarde tennisbaan omgelegd.Dit alles wordt geregeld in het voorontwerp bestemmingsplan.

  Klik hier voor de mededeling van de gemeente Súdwest Fryslân in de FRISO  

                                                

  Lancering project "Expeditie Oerpolder" op zaterdag 21 april in Museum Warkums Erfskip. Presentatie vindt plaats tijdens een besloten bijeenkomst.

  'Expeditie Oerpolder', een verrassende verhalentocht op de fiets van Workum naar It Heidenskip. Expeditie Oerpolder is een cultureel project in het kader van CH2018. Iedereen kan deze tocht gratis downloaden via zijn eigen smartphone en zo bijzondere verhalen beluisteren over deze streek van land, wind en water. Dit kan vanaf 21 april 2018 via de app van storytellingplatform izi.TRAVEL. De tocht is zelfstandig te ondernemen en is tot het einde van CH2018 beschikbaar.

  Lees meer

   

  TIP:

  Let op bij pinnen in het buitenland!

  Mij overkwam het onlangs bij geldopname van E100,- in een Raststätte langs de Autobahn (A3 /Bad Camberg). De eigenaar berekende voor zijn service (publieke pinautomaat!) maar liefst 4,99 !!!.
  De (ING) Bank vindt dit schandalig maar kan het niet voorkomen. Maar het moet wel duidelijk aangegeven staan op de automaat! Dus mijn advies: altijd eerst ff opletten
  !
  Toon Hoppenbrouwers
  (geplaatst 27maart 2018)

   

  Gevraagd: een âlde hikke

  Wij, werkgroep 'Blomkes yn'e hel' zoeken een 'alde hikke'. We krijgen op de hoek waar je it Heidenskip binnen komt tussen de blomkes een bankje met zitje. En omdat mensen vaak op de fiets komen, zoeken we een 'alde hikke' om de fiets tegen aan te zetten. De alde hikke komt onder/naast de boom. Wie heeft er voor ons nog een mooie 'alde hikke'?

  Namens de werkgroep, Jitske Draijer

   

  Fanfare ‘Studio’ It Heidenskip:  120 jaren jong!

  Fanfare CMV ‘Studio’ viert dit jaar haar 120-jarig jubileum.  De aftrap is vrijdag 9 februari 20.00 u. in ‘It Swaeigat’ in It Heidenskip m.m.v. frysk  sjonger Gurbe Douwstra!

  Meer hoogtepunten in 2018:

  - Weekend 21/22 april Studioweekend en concert in Egmond aan zee.

  - Meewerken aan de Openlucht Voorstelling ‘De Brulloft’ in It Heidenskip.

  - Zaterdag 7 juli  op het fierljepterrein  een jubileumeditie Openlucht Festival met vele 120-jarigen en afsluitend popmuziek.

  - 13 oktober: muziekdag voor de jeugd in  Sudwesthoek  i.s.m. ‘Excelsior’Parregea..

  - 17 november 2018: Optreden van ‘Studio’ m.m.v. Hylke Speerstra en Freek de Jonge in de Gertrudiskerk in Workum.

  Maar vooreerst bent u van harte welkom op 9 februari 2018!

   

  Vervallen vaste telefoonnummer familie Bonebakker

  De familie is mobiel bereikbaar.
  Peek mobiel 06 130 363 40
  Hein mobiel  06 25 216 288
  (geplaatst 2 dec. 2017)

   

  Vergoeding reiskosten voor kinderen voortgezet onderwijs

  Nieuwsbericht van gemeente Súdwest Fryslân van 26 november 2017
  (nummer 042/MH

   

  Stichting AAP

  Wie heeft er nog oude mobiele telefoons en/of lege cartridges? Karin Baas zamelt deze in voor Stichting Aap.

  De doos is inmiddels weer bijna vol, maar er kan nog wel wat bij. Volgende week wordt hij opgehaald. Heb je nog lege cartridges of oude mobiele telefoons liggen, breng ze langs. De doos staat in de wachtkamer van de praktijk op Heidenskipsterdyk 23. Loop even binnen op zaterdagochtend, je ziet de doos vanzelf staan. Bedankt, namens de apen! 
  met vriendelijke groet / best regards,
  Karin Baas

  Praktijk voor Dierfysiotherapie zw-frl, Karin Baas
  Heidenskipsterdyk 23, 8724 HS it Heidenskip

   

  31 juli 2017

  Oproep aan amateurkunstenaars in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018

  Met Culturele Hoofdstad Friesland is een prachtige kans ontstaan om een podium te bieden aan alle groepen amateurkunstenaars die met passie werken maar geen gelegenheid hebben om hun werk aan een groter publiek te laten zien.

  Klik hier voor het uitgewerkte projectplan (pdf)

  Informatie over het project kunt u binnenkort vinden op:

  www.deStipe.frl

  http://horizonch18.blogspot.nl

   

  Fierljepkalender 2017

  klik hier

   

  Nieuwsbrief werkgroep Fairtrade Gemeente Súdwest
  December 2016

  klik hier

   

  Reis van Pytsje Kampen naar Tanzania

  Pytsje Kampen is in oktober weer enige tijd in Tanzania geweest. Klik hier voor een fotoreportage. Bijgaand een uitleg bij de foto’s van Pytsje.

  Fjouwer froulju binne fan 13 oant 31 oktober nei Tanzania west om it finansjele te bepraten fan de missiepost. Nei ôfrin ha we ús útsje hân.
  Op de foto steane fammen dy’t harren broerke of suske as lyts popke meinimme nei de Kantembo missiepost, omdat harren mem stoarn is yn de kream. Thús kin men dat net berêde. Se blieuwen dan tot it berntsje skjin en droech is. Sa hat Trijntje Beimers dat destiids opsetten en it giet der noch sa. De Kantembo misiepost is oprjochte troch Trijntje Beimers. De Katembo krige in gift oerhandige fan bern fan de jeugdklub út It Heidenskip.
  Ek is der in foto fan mysels bij in âlde tsjerke bij it Tangaycameer. En der is te sjen dat dêr ek al albino bern binne yn it bernetehûs fan Kilangala. Bij it sikenhus wurdt no fol op aids preventie jûn en sa nedich pillen útdield foar aids.
  We binne ek op de strún west yn doarpkes. Je sjogge fan alles: de minsken wurkje en libje in protte bûten. Ek binne we bij in steltsje west dat troude. Se meie net laitsje, mar it folk der omhinne hat wakker wille.

  Takom jier bestiet de missiepost Kilangala 50 jier. Dat sil St.Trijntje Beimers en it Zeister Zendingsgenootschap net sa mar foarbij gean litte. Wannear’t dat yn 2017 wêze sil lit wij jim seker witte.

  Mei groetnis fan Pytsje Kampen

    

  "De Kast" stiet te plak, no de boeken noch!

  Yn de hal fan it doarpshús stiet no in rúl-boekekast.No de boeken noch. Oars is der niks te rúljen.

  Wa hat der thús noch moaie, spannende of gesellige boeken stean? Boeken dy't je sels út ha mar fan sizze: "dy moasten oaren eins ek ris lêze?" En wol se wol skinke oan "De Kast"?

  Frysk, Hollânsk, foar bern, stripboeken, moaie tiidskriften, alles kin as it der noch mar kreas útsjocht.

  Jim kinne se yn it doarpshús bringe. It doarpshús is meastal wol iepen op woansdei-, tongersdei-, en freedtejûn. 

  Gjin grutte doazen fol want sa grut is "De Kast" no ek wer net.

   

  Wa hat in boekekast foar ús?

  We hiene betocht dat der yn It Swaeigat wol in boekekast stean kin. Ien dy't foar elkenien tagonkelik is. It idee is dat alle bewenners grut en lyts der in boek úthelje kinne mits se der  wer in oaren ynsette. Dus in 'omrulkast'.

  Mar no sykje we noch in kast.

  De hichte kin oant 2.25 meter. De breedte oant max. 1.30 meter. De djipte 30 oant 35 cm. Der hoefe gjin doarkes foar te sitten. Twa smellere kin ek.

  Wie o wie kin ús hjir oan helpe?

  As de kast der is, komt de oprop om moaie, leuke of spannende boeken.

  Ytsie Galama,  Y_Galama_B@hotmail.com of 06 39880246

   

  Kano als bloembak op Branburren!

  En met deze  bloemenpracht ziet de kano er inmiddels al weken lang schitterend uit!

   

   

   

   

   

   
  (geplaatst 1 augustus 2016)

   

  Touwtrektoernooi 25 juni 2016

  Heidenskipsters!

  Café Spoarsicht organiseert Touwtrektoernooi.

  Op zaterdag 25 juni organiseert Café Spoarsicht een touwtrektoernooi. In teams van 6 wordt de strijd aangegaan wie de sterksten van Workum zijn!

  Geef je snel op met jouw vriendenploeg, buurtvereniging, sportploeg etc. Opgeven voor dit evenement kan via telefoonnr. 06-51957739 of bij een van de commissieleden: Marcel Dijkstra, Geert Fopma, Klaas Gerrit Tjerkstra, Johannes  Postma of Lianne Dijkstra. Deelname is gratis!
  Het toernooi zal plaatsvinden op matten voor het café. Aanvang is om 17 uur, waarna de loting zal plaatsvinden. 
  Aansluitend aan het toernooi is er een optreden van the Goat Rock Disciples. 
  Zorg dat je erbij bent! Innerlijk Conflict ~ Touwtrekken met Jezelf

   

  OPROEP BEANTWOORD!

  Een dorpsbewoner gaat met het 'green team' aan de slag om de kano op z'n plek te krijgen en geschikt te maken als bloem- en plantenbak! 

    

   

  Oproep!!

  Kano als 'bloembak' op de Buurt!
   
  In ons dorp is het idee geboren om een bestaande Heidenskipster kano te bestemmen tot wat een imposante bloembak moet worden! Het is de bedoeling dat deze een centrale plaats krijgt op de Buurt tegenover de Brège.
  Het 'green team' van It Heidenskip zoekt wel nog een timmerman, al dan niet vrijwilliger, om een simpel onderstel te maken waarop deze kano kan worden geplaatst. Het green team denkt aan 4 paaltjes, 2 balkjes en 4 blokken waarop de romp van de kano zou kunnen steunen. Hoe simpel kan het zijn!
  In de kano zou een vlak construeerde bodem kunnen worden gemaakt om 'kratten', voorzien van bloemen en planten, te kunnen dragen. Te denken valt aan 2 balkjes op blokken, geconstrueerd naar de romp van de kano. Hoe simpel kan ook dit zijn? 
  Welke Heidenskipster zou het 'green team' hiermee willen helpen? .....En misschien komt de vakman wel met met een heel ander idee voor de constructie!
  Wie meldt zich? 
   
  Heidenskipster groet!
  het 'green team':
  Antje Groenhof    tel.   0514- 521247
  Johanna Prins.     tel.  06- 48282577
  Toon Hoppenbrouwers      tel.  0514-522284

                                                                                                                                                                                                                                   

  Studio organiseert (gratis) proeflessen voor nieuwe jeugdleden

  Nieuwsgierig geworden? Klik hier

   

   

   

  Interesse voor Yogalessen? 

  Via de It Heidenskip-site doe ik jullie een bericht om te kijken of er belangstelling is om Yogalessen te gaan volgen.
  Graag wil ik eerst uit de wereld helpen dat Yoga zweverig of soft is. Het tegendeel is het geval. Yoga helpt je om je lichaam sterk en gezond te maken en te houden. Met een sterk en gezond lichaam ontstaat ook een sterke geest die met spanningen weet om te gaan en een heldere kijk op de wereld creëert.
  Yoga bestaat reeds 3000 jaar. Het is toegankelijk voor elke leeftijd, man en vrouw ongeacht lichaamsbouw en is niet prestatie gericht.
  De toepassingen van Yoga vind je terug in bijna alle oefeningen van fysiotherapie. Bij de warming-up voor het sporten en concentratie tijdens het leveren van prestaties. Het bewust ontspannen na inspanning maakt je sterk in alle opzichten .
  Zelfs bij het Nederlands Elftal zijn Yoga oefeningen in het trainingsprogramma verwerkt.
   
  Even iets over mijzelf. Ik ben woonachtig in it Heidenskip en ben gediplomeerd Yoga docent. Ik heb mijn opleiding in 2007 afgerond in Rotterdam. Samen met een compagnon heb ik 5 jaar een yoga studio gerund en daarna privé lessen gegeven.
  Ik heb les gegeven aan mannen en vrouwen, jong volwassenen, zwangeren en senioren. Tevens op basisscholen les gegeven aan leerlingen van groep 4 t/m 8.
   
  Op maandagavond is er nog ruimte beschikbaar in het dorpshuis. Als er voldoende belangstelling is zal ik een gratis introductieles geven op een nader te bepalen datum. Misschien heb je vrienden in de omgeving die ook graag willen deelnemen.
   
  Wil je meedoen met de introductieles geef je dan op;
   
  yoga.ellenjdewith@gmail.com 
   
  Onder vermelding van je naam en je telefoonnummer. 
   
  En wie weet tot ziens!
  Ellen de With 

   

  Gemeente Súdwest-Fryslân zoekt nieuwe leden voor de Fairtrade werkgroep

  Gemeente Súdwest-Fryslân heeft in 2015 de titel Fairtrade Gemeente behaald. Nu wil de gemeente samen met de lokale werkgroep nieuwe acties gaan voeren om gemeente, bedrijven, organisaties en inwoners nog meer Fairtrade te maken.

  lees verder

   

  Toaniellessen foar jongeren

  De toanielferiening hat toaniellessen foar jongeren organisearre. We hoopje dat der jongeren binne dy't mei in soad wille dizze toaniellessen meimeitsje wolle.

  Klik hjir foar mear ynformaasje

  It bestjoer fan 'Yn it oare fel'

   

  Húskeamerkonsert

  In het kader van de 'Fryske muzykwike' van Omrop Fryslân is er vrijdagochtend 23 oktober een 'húskeamerkonsert' bij Siebe en Tryntsje Tjalma. Om 8.30 uur is er een optreden van Weima & v.d. Werf. Belangstellenden zijn welkom.

   

  Wildflowers, one night stand speelfilm van Alieke van Saarloos

  Deze film gaat in première bij de 35e editie van het Nederlands filmfestival in Utrecht ( 23 september t/m 2 oktober) en komt op 7 oktober 2015 om 22.30u op NPO 3 (duur 50 min.)

  "Dizze  film is opnommen û.o by  Tjitte Bouwhuis yn Parregea, by ús op de pleats en by Klaas en Catrien oan de Hofmar.

  Ús bloedeigen Heidenskipster Age Jan Kampen is no in echte BF- er ( Bekinde Fries) oan it wurden want dy spilet de boerenknecht yn dizze film. Mar ek oare Heidenskipster figuranten binne miskien wol yn byld, lykas Betty en Rindert Bakker en Evert en Dora Ettema!
  Dit spile sich krekt foar syn houlik ôf dus Yvonne miende mar dat hy der ynluist waar troch syn maten ofsa..... mar nee hjer, hy stiet by de rigele nammen fan de Cast!!!!", aldus Gerdy Westendorp.

  www.filmfestival.nl/publiek/films/one-night-stand-x-wildflowers

   

  Fotoclub zoekt nieuwe leden

  Fotoclub 'De Blitse Flits' staat open voor nieuwe leden. Hou je van fotograferen, maar ook van gezelligheid? Dan is de fotoclub wat voor jou. De clubavond is op de tweede dinsdagavond van de maand. We laten dan de foto's zien die we aan de hand van een opdracht hebben gemaakt, nodigen soms sprekers uit of gaan met een praktijkoefening aan de slag. Je leert anders naar onderwerpen en foto's te kijken, krijgt tips van de andere fotoclubleden en bent op een leuke manier met je hobby bezig.

  De eerste clubavond van dit seizoen is dinsdag 13 oktober. Aanmelden kan bij Els, Ida of Liskje of door een mail te sturen naar blitseflits@gmail.com. Maar gewoon langskomen mag ook.

   

  Stroomstoring

  Ter info aan de bewoners van postcodegebied 8724:

  Afgelopen 1 aug. / 2 aug. 2015 heeft ons postcodegebied langdurig te maken gehad met een stroomstoring.

  Leverancier Liander belooft op haar site automatisch een vergoeding te geven voor het ongemak dat u dan wel zelf moet hebben gehad. Lees hiervoor Compensatie na een storing | Liander

  En eventueel ook de info op consuwijzer.nl : Er is een stroomstoring geweest. Krijg ik nu een vergoeding? | ConsuWijzer.nl

  En op Consuwijzer.nl vindt u zo nodig ook een voorbeeldbrief voor een verzoek om compensatie bij storing energie: Voorbeeldbrief - Verzoek om compensatie bij storing energie | ConsuWijzer.nl


  Zo kunt u voor u zelf nagaan of u ontvangt waar u recht op heeft!

  Bestuur Dorps- en Streekbelang

  (geplaatst 31 augustus 2015)

   

   

   

  “Ode aan boeren en koeien” , het nieuwste boek van Ida Hylkema en Hanneke de Boer is uit!

  De melkveehouderij staat volop in de belangstelling, maar de manier waarop de sector in de media wordt belicht, laat volgens veel boeren wel eens te wensen over. In het boek ‘Ode aan boeren en koeien’ laten fotograaf Hanneke de Boer uit Aartswoud en de Heidenskipster landbouwjournalist Ida Hylkema een realistisch beeld zien van de melkveehouderij. Aan het woord komen melkveehouders die ieder op hun eigen manier hun bedrijf runnen en vertellen over hun drijfveren en passie. Een keur aan foto’s maken het beeld compleet. Eén van de geportretteerde boeren is Tryntsje Noordenbos uit It Heidenskip.

  Met het boek willen de makers een ode geven aan een sector waar met hart en ziel wordt gewerkt aan een verantwoorde voedselproductie. ‘Wie eens wil stilstaan bij de vraag waar het op de boerderijen werkelijk om gaat, doet er goed aan het boek ‘Ode aan boeren en koeien’ aan te schaffen’, schreef Nieuwe Oogst in een recensie.

  Het boek is te te koop bij Ida Hylkema (Heidenskipsterdyk 15) en bij Het Boekhuis in Workum. Ook is het te bestellen op www.boerenboek.nl. Het kost € 29,50.

   

  Nieuwe (web)winkel van de Heidenskipsters Jeanetta Morreau en Anita van Yzendoorn

  Zaterdag 22 augustus 2015 is op de locatie Snekerpoort 3 in Bolsward de (web)winkel Lavendel & Oud Kant/De Oude Kwast van start gegaan: een woonwinkel met sfeer.

  In het voorste gedeelte wordt de (web)winkel Lavendel & Oud Kant tot leven gebracht met een echte ouderwetse sfeer, waarin het geurde naar lavendel tussen het oude kant ....  www.lavendelenoudkant.nl

  Het achterste gedeelte is ingericht voor de (web)winkel De Oude Kwast. De Oude Kwast verkoopt de krijtverf Vintage Paint van Jeanne d'Arc Living. Door het tonen van voorbeelden van behandelde objecten en het geven van (gratis) workshops wil De Oude Kwast het unieke gemak van deze verf benadrukken ....  www.deoudekwast.nl

   

  Pytsje Kampen is wer ofreizige nei Tanzania.

  Om het 
  ferslag te lesen klik op de link 

   

  Ook last van traag internet?? 

  Geachte dorpsbewoners, 

  Velen van u hebben ervaring met een steeds trager wordende internet verbinding. Dit geldt met name voor de "niet-kabel aansluitingen". Dus voor de internet aansluitingen die via de telefoonlijn gaan. De up- en download snelheden in It Heidenskip liggen heel ver onder het landelijk gemiddelde en dit word zowel zakelijk als privé alsmaar lastiger.

  De oplossing ligt in het glasvezel netwerk. De glasvezelkabel garandeert een vele malen grotere capaciteit wat betreft up- en download snelheid. Dorpsbelang It Heidenskip onderzoekt samen met de Coöperatie Fryslânring de mogelijkheden voor een glasvezel netwerk in It Heidenskip. En die mogelijkheid ligt er!! 

  Gemiddeld betaald een gezin nu ongeveer 65 euro per maand aan internet , vaste telefoon en (schotel)televisie. Het abonnement van het glasvezel netwerk kost u per maand 45 euro. Via dit netwerk kunt u dus internetten , maar ook bellen en tv kijken.

  Het glasvezel netwerk moet echter nog wel aangelegd worden. Dit gaat ongeveer 35 euro per maand kosten over een periode van 12 jaar. Met andere woorden voor 80 euro per maand    (45 + 35) heeft u de beschikking over een supersnelle internet verbinding. Dit is dus slechts 15 euro per maand meer in vergelijking met wat een gezin nu gemiddeld betaald. (De genoemde bedragen zijn betrouwbare aannames, maar kunnen uiteraard nog iets afwijken). Na 12 jaar vervalt de 35 euro voor de aanleg van de glasvezelkabel en blijft alleen de 45 euro over.

  Om de glasvezelkabel in It Heidenskip aan te kunnen leggen is het noodzaak dat er 70% van de internetaansluitingen (die nu via de telefoonlijn gaan) meedoen en dus graag het internet willen gebruiken via glasvezel.

  Dorpsbelang It Heidenskip gaat de belangstelling hiervoor inventariseren.

  Heeft u belangstelling, meld u dan alvast aan op de volgende website: friesland.opglas.nl .

  Op deze manier krijgen we alvast een beeld van de huishoudingen in de regio die belangstelling hebben voor glasvezel.

  Binnenkort volgt hierover nog meer informatie

  Word vervolgd.........

   

  Hallo Heidenskipsters,

  Fan de gemeente krije wy de mogelikhiid om blombakken yn ús doarp te 
  pleatsen. Dit om de buurt noch moaier te meitsjen dan die al is. De 
  oanskaf fan de bakken wurdt fergoede, it earste jier it plantmateriaal 
  ek. Dêrnei is it oankeapjen fan plantmateriaal en it ûnderhâld foar 
  eigen rekkening. Binne der ek ynwenners dy it aardich fyne om dizze 
  blombakken te ûnderhâlden? Lês foar mear ynformaasje informatiebrief over bloembakkenactie SWF


  En wa hat ideeën foar in plak hjirfoar?

  Reaksjes graach nei : dorpsbelang@live.nl

   

  Stremming Koaidyk en Helspaed te It Heidenskip

  Tijdens de weken 11 (van 09 t/m 13 maart) en 12 (van 16 t/m 20 maart) in 2015 zijn de Koaidyk en Helspaed te It Heidenskip tussen 7:00 – 17:00 uur afgesloten voor het doorgaande verkeer. Buiten deze tijden is verkeer over de beide wegen mogelijk. Deze afsluiting geldt niet voor voetgangers. Daarnaast is er verkeershinder van 02 t/m 06 maart en van 23 maart t/m 10 april op de Koaidyk en Helspaed te It Heidenskip.

  Welke werkzaamheden vinden er plaats? Lees verder

   

  Praktijk Dierfysiotherapie Karin Baas 

  Zaterdag 31 januari 2015 rond 13.30u is in het RTL 4 programma LifestyleXperiencePlus een item uitgezonden over mijn praktijk dierfysiotherapie aan de Heidenskipsterdyk 23.
  Het programma is terug te zien op uitzending gemist.
  Karin Baas

   

  Bericht van Dorps- en Streekbelang:

  Gevaarlijke bermen

  Beste medeweggebruikers,
  Voor iedereen is het helder dat de bermen in it Heidenskip een voortdurende zorg zijn. De laatste herstelwerkzaamheden zijn op een andere manier of met andere materialen uitgevoerd. Ons bereiken signalen dat dit tot gevaarlijke situaties leidt en ook schade heeft/kan veroorzaken.


  Stuur ons je ervaringen met de bermen. Meld schades, gevaarlijke situaties en alles wat van belang is met betrekking tot de bermen naar dorpsbelang@live.nl
  In ons contact met de gemeente kunnen we dan een goed beeld geven van omstandigheden en problemen met de bermen.
  Jeanetta Morreau-Kuijper, secretaris

   

  LEAFs

  LEAFs uit Workum zoekt zangeressen en medemuzikanten (piano/gitaar)
  Nieuwsgierig? bekijk onze poster

   

  Lege cardridges voor Stichting Aap.

  Voor wie Stichting Aap een warm hart toedraagt:
  je kunt je lege cartridges / toner / oude telefoon bij Karin Baas, Praktijk voor Dierfysiotherapie zw-frl, inleveren in de daarvoor bestemde inzameldoos van Stichting Aap. Deze staat in de wachtkamer van de praktijk (Heidenskipsterdyk 23).
  Voor meer info over Stichting Aap: www.aap.nl 

   

  In Memoriam

  Op 4 oktober 2014 overleed Willem Hengst. Gerrit Twijnstra schreef een In Memoriam over deze bewoner van de Ursulapleats en schrijver van het boek over molens in It Heidenskip.

   

  'Oproep'

  Wie wil de Jeu de Boule (Petanque) sport in de praktijk brengen of er eens mee kennismaken? Ik nodig je uit!

  De Jeu de Boule sport is zeer toegankelijk en aantrekkelijk voor jong én oud; het is een dynamische sport en brengt mensen samen. Het is een echte teamsport: er wordt gespeeld 3 tegen 3, 2 tegen 2 en individueel kan ook.
  In het 'Boulodrome' van de Club de Petanque "La Boule au But" van Sneek wordt het gehele jaar jeu de boule gespeeld.
  Zomers op de buitenbanen en 's winters in de grote binnenhal!
  Zin? Kom kijken en meedoen! Op dinsdagavond vanaf 19.00u en op woensdag- en zaterdagmiddag vanaf 13.00u.
  Ga naar de website van La Boule au But www.labouleaubut.nl of bel Toon, tel. 0514-522284 of mail: ajhoppenbrouwers@gmail.com

   

   

     • Buma
  • Slapen in It Heidenskip
  • Wereldwinkel
  • roeloffopma.nl
  • Yn.Ge.Wikkel
  • Houtkachelwarmte
  • Ida Hylkema
  • De Wolvetinte
  • Ytsen Renema
  • Bouwkundigburo Kampen
  • Hielkje vd Wal
  • Gebr. Van der Wal
  • Skerven  it-heidenskip.nl - Makke troch Roelof Fopma.nl