• Regio nieuws
  • Regio agenda

• Nieuws archief
  • 28 - 05 - 2010 - Nard Brandsma nog ongeslagen

Nard Brandsma heeft woensdag in It Heidenskip zijn vierde wedstrijd gewonnen bij de junioren. Bij de senioren naderde Bart Helmholt de 20-meter grens.
    Dinsdag ging het fierljepseizoen in It Heidenskip los met een wedstrijd van de 2e klas. Woensdag was er een 1e klas wedstrijd. Het was koud voor zowel de ljeppers als de toeschouwers en vrijwilligers. En het was even behelpen voor de vrijwilligers vanwege de werkzaamheden aan het terrein. Dankzij de keet van loonbedrijf Buma kon de catering echter gewoon doorgaan. De auto's vonden hun plek op het land van Haanstra.

Bart Helmholt won met 19.98, 2e werd Hannes Scherjon met 19.07 (finale 19.55) en 3e Rein van der Wal met 17.91.
    Bij de junioren was Nard Brandsma oppermachtig: 18.10 (finale 18.80), 2e werd Age Ellert van der Velde: 17.26 en 3e Tjerk Demmer: 16.77.
    Bij de dames sprongen Hiske Galama en Hilianne van der Wal in de wedstrijd beide 13.96. Hilianne werd eerste van de wedstrijd vanwege betere andere afstanden, maar Hiske won de beker omdat ze in de finale 14.65 sprong en Hilianne op 14.05 bleef steken.
    Gregor Boelens won met 15.53 (finale 15.82) bij de jongens, 2e werd Jan Burghout met 14.60 en 3e Thijs Hiemstra met 14.50.

Alle uitslagen, zowel 1e als 2e klas, staan op de site van het Frysk Ljeppers Boun: www.fierljeppenfriesland.nl.